Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Διπλωματικό θρίλερ για τη Λιβύη . Συμφώνησαν Σαρκοζί – Ομπάμα

Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011

Γαλλία και Τουρκία συμφώνησαν στο πώς θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση κατά του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Την ίδια στιγμή, όμως, η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις της από τη Μεσόγειο που επιχειρούν κατά της Λιβύης.

Όπως επιβεβαίωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας, δύο  φρεγάτες καιδύο σκάφη με συνολικά 550 άνδρες πλήρωμα έχουν τεθεί υπό εθνική διοίκηση.
Επίσης αποσύρονται περίπου 60 έως 70 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολή των αεροσκαφών AWACS στο χώρο της Μεσογείου, γράφει το Dpa.
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν τα γερμανικά πολεμικά σκάφη θα εγκαταλείψουν τη Μεσόγειο.
Η απόφαση της απόσυρσης των Γερμανών στρατιωτών ελήφθη μετά τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην υλοποίηση της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.
"Επειδή το εμπάργκο όπλων έχει και μία εκτελεστική πτυχή, η οποία εν ανάγκη θα πρέπει να υλοποιηθεί και με τη χρήση όπλων, η Γερμανία δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε τέτοια ενέργεια", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Την ίδια στιγμή, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες συμφώνησαν στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση.
Πάντως, η επίμονη  άρνηση Τουρκίας και Γερμανίας έχουν προκαλέσει εμπλοκή στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις.
Ειδικά η Τουρκία έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις θεωρώντας πως οι πράξεις του ΝΑΤΟ έχουν ξεφύγει από την αρχική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών, γι' αυτό και συνεχίζει να ασκεί το βέτο.

Εμπάργκο όπλων από το NATO
Παράλληλα, το NATO, ανακοίνωσε την Τρίτη (22/03), ότι θα εφαρμόσει ένα αυστηρότερο εμπάργκο όπλων εναντίον της Λιβύης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλοία και αεροσκάφη του NATO “θα διεξάγουν επιχειρήσεις ώστε να επιβλέπουν και αν χρειαστεί να απαγορεύσουν σκάφη να μεταφέρουν παράνομα όπλα ή μισθοφόρους.”
Επιπλέον, η συμμαχία θα συμβάλλει στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου