Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 27 Μαρτίου, 2011

  • Επανέρχεται την Κυριακή το κίνημα κατά των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σε αρκετούς σταθμούς κατά μήκος των εθνικών οδών.
  • Εν μέσω σφοδρών πυρών κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί για υποκρισία, καθώς «παραβιάζει ανοικτές θύρες», η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, λέγοντας ότι «προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων σε όλα τα επίπεδα».
  • Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί η προέλευση αλλά και ο προορισμός όπλων και χειροβομβίδων που ανακαλύφθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη.
  • Απολύτως καθησυχαστική εμφανίζεται, με ανακοίνωση της, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που μετρήθηκαν σε αέριες μάζες, οι οποίες εισήλθαν στον ελληνικό χώρο στις 24 Μαρτίου.
  • Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς».
Κόσμος
  • Σταθερά προς τα δυτικά κινούνται οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Λιβύη ανακαταλαμβάνοντας στρατηγικής σημασίας πόλεις με τη βοήθεια, όπως φαίνεται, των συμμαχικών δυνάμεων που στοχεύουν πλέον τις κυβερνητικές δυνάμεις στο έδαφος. Στα χέρια τους και πάλι η Ατζαμπίγια, μάχες στη Μπρέγκα, αναφορές για νέες συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στη Μιζουράτα.
  • Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να μεταβιβάσει την εξουσία του στο προσεχές διάστημα όταν και αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την αντιπολίτευση για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση θέτει τα δικά της αιτήματα και σκληραίνει τη στάση της.
  • Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξει οικονομικά τους βορειοαφρικανούς παράνομους μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ιταλός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι τα χρήματα μπορεί να προκαταβληθούν από το κράτος, αλλά η τελική κάλυψη πρέπει να έρθει από την ΕΕ.
  • Επιμένουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτονώσει την κρίση με κινήσεις καλής θέλησης, όπως η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων και τα ευνοϊκά μέτρα. Πληροφορίες για δύο νεκρούς στη Λατάκια, νέα διαδήλωση στη Ντεραά, πόλη όπου σημειώθηκαν αιματηρές ταραχές την προηγούμενη εβδομάδα, κινητοποιήσεις και στο Τάφας. Ελευθερία και πτώση του καθεστώτος ζητούν οι διαδηλωτές, με προσοχή παρακολουθεί η Δύση, «θεμιτά τα αιτήματα» των διαδηλωτών λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας σε διαμαρτυρία κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, ζήτημα που ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και τη συζήτηση στη Γερμανία και την ΕΕ για το μέλλον των πυρηνικών αντιδραστήρων.
Οικονομία
  • Η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν ακόμη να αποφύγουν μια προσφυγή τους για δανειοδότηση στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, δήλωσε το Σάββατο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο.
  • Οι τράπεζες πρέπει να ασκήσουν καλύτερα τον αναπτυξιακό τους ρόλο, τονίζει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζοντας με ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να εντείνει την εποπτεία έναντι των τραπεζών. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, η κ. Κατσέλη εκτιμά επίσης ότι μια ισχυρή Εθνική Τράπεζα θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία.
  • Επιχείρηση με τον κωδικό «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να βγάλει τη χώρα από τον κύκλο της άναρχης δόμησης και να τονώσει τα δημόσια έσοδα. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής (κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο), εντός της επόμενης επταετίας προβλέπεται να κατασκευαστούν και να πωληθούν σε Ευρωπαίους 700 χιλιάδες κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου