Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 20 Μαρτίου, 2011

Πίσω φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.



Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για κατάθεση στη Βουλή των στοιχείων που ανευρέθηκαν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, αναφορικά με καταθέσεις πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα πρώην υπουργών, υπέβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ολοήμερο ωράριο και πρόγραμμα προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), που θα συνεδριάσει την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί να αρχίζει το πρόγραμμα στις 8 και να λήγει στα δημοτικά στις 15:00 και στα γυμνάσια στις 16:00, διάστημα στο οποίο περιλαμβάνονται γεύμα και διαλείμματα.
  • Ενήλικη αρκούδα χτυπήθηκε και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Δυτική Μακεδονία, σε κάθετο άξονα της Εγνατίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, αναφέρει η οργάνωση «Αρκτούρος».
  • Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης ποινική δικογραφία κατά του τέως υφυπουργού Δημόσιας Τάξης και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009.
  • «Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το επίπεδο της ελληνικής συμμετοχής» σε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, παρά την ανάληψη της διοίκησης από το ΝΑΤΟ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που έχει ως αντικείμενό της την ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και ειδικότερα στη Λιβύη.
Κόσμος
  • Τη σύγκληση του πορτογαλικού «Συμβουλίου του Κράτους», ανώτατου θεσμικού οργάνου, την Πέμπτη αποφάσισε ο πρόεδρος της χώρας Καβάκο Σίλβα, με στόχο να καθοριστεί η ημερομήνια των πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σόκρατες και ενώ κλιμακώνεται η πίεση των αγορών στη Λισαβόνα.
  • Εκατοντάδες συλλήψεις και πολλές εξαφανίσεις καταγγέλλει κόμμα της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, σε συνέχεια της βίαιης και αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
  • Εκατοντάδες μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Μάλτα ταξιδεύοντας από τη Λιβύη, αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας
  • Σε νέες επιθέσεις κατά κέντρων διοίκησης των κυβερνητικών δυνάμεων προχώρησαν τη Δευτέρα οι συμμαχικές δυνάμεις την ίδια ώρα που οι συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί γύρω από τη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη, και οι εξεγερμένοι συνεχίζουν την αντεπίθεση τους. Σύνοδος για το μέλλον της Λιβύης την Τρίτη στο Λονδίνο, «πρέπει να φύγει ο Καντάφι» συμφωνούν η Βρετανία και η Γαλλία.
  • Νέα επίθεση κατά του ευρώ έκανε ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους υποστηρίζοντας ότι το Σύμφωνο για το ευρώ, το οποίο υιοθετήθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χρησιμεύει μόνον για να περιοριστεί η κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ.
Οικονομία
  • Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επί των τεχνικών προδιαγραφών για προμήθειες που αφορούν σκάφη θαλάσσιας περιπολίας, μηχανές, αυτοκίνητα και άλλο εξοπλισμό.
  • Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της κοινοτικής οδηγίας για τους κανόνες που διέπουν τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων και την κάλυψη του κόστους από τα εθνικά ασφαλιστικά συστήματα υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης που θα διαρκέσει μέχρι 25 Μαΐου.
  • Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Με υποχώρηση έκλεισε τελικά η Γουόλ Στριτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου