Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Καταστράφηκαν ορθόδοξοι ναοί στην Ιαπωνία

Μέσω Διαδικτύου οι ορθόδοξοι επικοινωνούν και
ενημερώνουν τον υπόλοιπο κόσμο για εξελίξεις και ζημιές

«Ενορία Ισινομάκι, Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Μετά τον σεισμό δεν είχαμε καμία επαφή με τον πατέρα Βασίλη Ταγκούτσι. Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε οτι ο πάτερ και η Ματσούσκα Μαρία είναι ζωντανοί. Ο ναός και η κατοικία του ιερέα είχαν πλημμυρίσει, αλλά δεν γκρεμίστηκαν. Ο επίτροπος Πετρ Σασάκι Κενίτσι επισκέπτεται τα μέλη στην πόλη. [...] Ενορία Γιαμάντα και Παρεκκλήσι Ευαγγελισμού. Εκκλησία κτίριο καταστράφηκε. Είχαμε επαφή με μερικά μέλη. Συνεχίζουμε την έρευνα. Ενορία Κεσενούμα και Παρεκκλήσι Αναστάσεως. Άγνωστο. Προσευχόμαστε ώστε τα υπόλοιπα μέλη να είναι ασφαλή».
Με αυτό τον τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα που διαθέτουν στο Διαδίκτυο οι άνθρωποι της Ορθόδοξης Μητρόπολης Ιαπωνίας προσπαθούν να ενημερώσουν τους πιστούς για όσα συμβαίνουν. Τα νέα που φτάνουν άλλοτε είναι ευχάριστα. Και οι ίδιοι δείχνουν ανακουφισμένοι. Ο «πάτερ Βασίλειος Ταγκούτσι», δηλώνει ο χρήστης με ανακούφιση, «είναι ασφαλής». Όταν όμως οι πληροφορίες που φτάνουν είναι δυσάρεστες, προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους υπολοίπους Ορθοδόξους: «Ο Κόμι Τσουτόμου “κοιμήθηκε”. Αιωνία η μνήμη του».

Μηνύματα συμπαράστασης
Εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου, ακόμη και από τη χώρα μας, αναμεταδίδουν τα μηνύματά του και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο ιαπωνικό λαό. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Μητρόπολης Ιαπωνίας δηλώνουν ότι «μετά την καταστροφή έχουμε λάβει πολλές επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα από πιστούς εντός και εκτός Ιαπωνίας, στους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας από τα βάθη της καρδιάς μας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με δηλώσεις τους έχουν σπεύσει να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό. Και το Πατριαρχείο Ρωσίας, στο οποίο υπάγεται η Μητρόπολη Ιαπωνίας, αποφάσισε να διοργανώσει εράνους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν ο σεισμός και το τσουνάμι.
«Σε μια χώρα με περίπου 150 ενορίες έχουν καταστραφεί ναοί σε δύο ιαπωνικές πόλεις, οι οποίες ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε κτίρια εκκλησιαστικής χρήσεως σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, όπου τονίζεται ότι «οι αναξιοπαθούντες έχουν μεγάλη ανάγκη από τη βοήθειά σας. Καλώ όλο το πλήρωμα της Ρωσικής Εκκλησίας, Μητέρας Εκκλησίας για την Ιαπωνική Ορθοδοξία, να αφιερωθεί περισσότερο στις προσευχές για να σταματήσει αυτή η φοβερή συμφορά, οι συνέπειες της οποίας μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή: Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου