Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι Ηλείοι ΗΠΑ & Καναδά στο πλευρό σας για την κινητοποίηση της Παρασκευής

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2011

Εκατοντάδες μηνύματα πήραμε χθες από τους οργανωμένους Συλλόγους των Ηλείων της Αμερικής και Καναδά αλλά και μεμονωμένους και είναι μηνύματα συμπαράστασης στη κινητοποίηση που οργανώνετε και θα γίνει αύριο Παρασκευή στην Ηλεία για τα έργα ανάπτυξης που “καρκινοβατούν” στη γη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες..

Τα έργα του σχεδίου ανασυγκρότησης τέσσερα χρόνια μετά τις φωτιές που ποτέ δεν έγιναν, τα ετοιμόρροπα σπίτια τρία χρόνια μετά το σεισμό που έχουν μείνει αιωρούμενα με αποτέλεσμα να είναι ακατοίκητα και να παραμένουν δημόσιος κίνδυνος για τους περαστικούς, η Ολύμπια Οδός που μάλλον Ολύμπια δεν θα είναι αφού θα σταματήσει στην Πάτρα, το Αεροδρόμιο Ανδραβίδας που συνεχώς τα έργα του ματαιώνονται, το λιμάνιτου  Κατακόλου, οι ανώτατες σχολές που ποτέ δεν έγιναν όπως δεν έγιναν τόσα και τόσα έργα υποδομής σε συνδυασμό με το Ηλειακό Χωριό που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, γιατί οι πολιτικοί παράγοντες και το επίσημο Ελληνικό κράτος δεν ήθελε να γίνει, έχουν κάνει Ηλειώτες και τις Ηλειώτισσες να αγανακτήσουν.
Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Δημητρόπουλος είπε “Εύχομαι σε όλους τους Ηλειώτες και Ηλειώτισσες Καλό Πάσχα. Τα έργα στην Ηλεία δεν πρέπει να σταματήσουν γιατί η Ηλεία πάντοτε ήταν υποβαθμισμένη. Συμπαραστεκόμαστε στη κινητοποίηση της Παρασκευής 1η Απριλίου, 2011”.
Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Γεώργιος Καυκάς.είπε: “Ζητούμε από όλους τους Ηλειώτες και Ηλειώτισσες της Ηλείας της Ελλάδας και όλης της Υφηλίου ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να ενεργοποιηθούν και να συμπαρασταθούν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε η κινητοποίηση της Παρασκευής να έχει επιτυχία.
Ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδάς κ. Κώστας Κουτρουμπής από το Τορόντο δήλωσε “Οι Ηλειώτες και Ηλειώτισσες του Τορόντο και όχι μόνο συμπαραστεκόμαστε στη κινητοποίηση για να συνεχιστούν τα έργα και για την ανάπτυξη της Ηλείας. Συγχαρητήρια στους Δημάρχους και στον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την κινητοποίηση”.
Ο τέως Πρόεδρος της Πανηλειακής ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος από το Brockton, Massachusetts, USA δήλωσε στο paneliakos.com “Μα καλά αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω; Αναρωτιέμαι και δεν μπορώ να καταλάβω τι έγιναν οι υποσχέσεις στον Ηλειακό Λαό; Μας κοροϊδεύουν; Βεβαίως και είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων. Δεν πρέπει να γίνει μόνο την Παρασκευή αλλά μέχρι που θα δικαιωθεί ο λαός της Ηλείας. Ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώσει. Τα έργα πρέπει να γίνουν χωρίς καμία διακοπή. Είναι ντροπή η Ηλεία, η Ολυμπία να είναι παραγκωνισμένη. Μας βλέπει όλος ο κόσμος, παγκοσμίως”.
Ο κ. Αναστάσιος Τσουκαλάς από τη Virginia, USA που για χρόνια ήταν στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά αφού εξέφρασε την αγανάκτηση του γιατί 4 χρόνια μετά τις φωτιές και 3 χρόνια μετά τους σεισμούς η Ηλεία είναι εγκαταλειμμένη στο έλεος της φύσης είπε:   ”Είμαι υπέρ της κινητοποίησης της Παρασκευής και πρέπει να συμμετέχουν όλοι γιατί είναι για το καλό της Ηλείας.”
Ο πρώην Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Βασίλης Καυκάς από τη Βοστώνη δήλωσε: “Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των Δημάρχων του Πύργου κ. Παρασκευόπουλου και της Αμαλιάδας κ. Λυμπέρη. Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα και ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να συνεχιστούν τα έργα για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της Ηλείας. Να ληφθεί άμεση μέριμνα και να αποκατασταθούν οι πυροπαθείς και οι σεισμόπληκτοι” μας είπε το στέλεχος της Ομογένειας 
Ο Θανάσης από το Σικάγο δήλωσε “πρέπει να κλείσουν τους δρόμους και να κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι Πρωθυπουργοί (ο σημερινός και ο προηγούμενος) έταξαν λαγούς με πετραχήλια. Δεν περίμενα πολλά από τα βουτυρόπαιδα αλλά υπάρχουν και όρια. Δυναμικές κινητοποιήσεις”.
Η Νίκη από το Μόντρεαλ δήλωσε “κάθε χρόνο πηγαίνουμε στην Ηλεία, εφέτος δεν θα πάμε, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Χάλια δρόμοι, χάλια υποδομές. Υπάρχουν και άλλα μέρη στο κόσμο να πάμε, να φέτος θα πάμε στη Βραζιλία. Δεν καταλαβαίνουν στην Αθήνα από κινητοποίηση, εμείς θα το σκεφτούμε εάν θα ξανά πάμε”.
Από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας ο Χάρης ιδιοκτήτης εστιατορίων είπε “Η κινητοποίηση για την ανάπτυξη της Ηλείας έπρεπε να είχε γίνει χρόνια. Μπράβο τους που έστω και τώρα άρχισαν να ξυπνάνε. Εγώ το έλεγα από τότε με την προσπάθεια για το Ηλειακό Χωριό, στην Ελλάδα είναι όλο λόγια, μας κοροϊδεύουν. Πήγαμε να κάνουμε επιχείρηση στην Ηλεία πριν δύο χρόνια. Απογοητευτικό από την προχειρότητα. Επιστρέψαμε στην Καλιφόρνια και επενδύσαμε εδώ”.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές άλλες δηλώσεις πατριωτών μας αλλά το νήμα είναι το ίδιο. Ναι στην κινητοποίηση της Παρασκευής αλλά δεν πρέπει να παραμείνει μόνο για την Παρασκευή αλλά να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.
Δεν είναι ώρα για κομματικές ατζέντες αλλά για ουσιαστική συμμετοχή στη κινητοποίηση.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου