Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι στους δρόμους της Τρίπολης

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2011
 Στιγμιότυπα του Καντάφι στους δρόμους της Τρίπολης παρουσίασε το κρατικό κανάλι.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, υλικό που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί ζωντανή κάλυψη περιοδείας του Μουαμάρ Καντάφι με το αυτοκίνητό του, στους δρόμους της Τρίπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδεικνύεται πλήθος υποστηρικτών του να ζητωκραυγάζει συνθήματα υπέρ του και να κουνάει πράσινες σημαίες.
Ο ίδιος ο Καντάφι δεν διακρίνεται μέσα στο λευκό αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, επέβαινε του οχήματος. Το περιορισμένο χρονικά οπτικό υλικό, δείχνει τους σωματοφύλακες του Λίβυου ηγέτη να απωθούν το πλήθος που προσπαθεί να πλησιάσει το αυτοκίνητο.
Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση από την προηγούμενη Πέμπτη που είχε απευθύνει διάγγελμα.
Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό ετοιμόρροπος όπως έδειχνε, στρατός των ανταρτών, προωθήθηκε προς τα δυτικά την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει, μία σειρά πόλεων από τα χέρια των υποστηρικτών του Καντάφι, που έχουν υποχωρήσει μετά τα αεροπορικά πλήγματα, που τους επέφερε η συμμαχική αεροπορία.
Η κυβέρνηση της Λιβύης ισχυρίστηκε ότι την Κυριακή δυνάμεις των ανταρτών επιτέθηκαν σε σειρά οχημάτων, που η ίδια αποκάλεσε ειρηνική αυτοκινητοπομπή, η οποία εκινείτο προς την πόλη προπύργιο των εξεγερμένων, τη Βεγγάζη, τραυματίζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον 29 πολίτες.
«Οπλισμένοι μαχητές επιτέθηκαν στην, ειρηνική, πομπή των οχημάτων, με πυρά και σφαίρες. Περίπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κανείς δεν σκοτώθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραίμ.
Είπε ακόμα ότι το περιστατικό έγινε κοντά στην Μπιν Τζαουάντ, μία πόλη που ως επί το πλείστον, ελέγχεται από τους αντάρτες.
Εν τούτοις δεν υπήρξε περαιτέρω επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές και η ηγεσία των αντικαθεστωτικών αρνήθηκε αρχικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα.
Ένας φύλαρχος της περιοχής, ο Μοχάμεντ Σαρίφ, είχε απευθύνει, νωρίτερα αυτό το μήνα, πρόσκληση εκ μέρους της κυβέρνησης, στο λαό της χώρας, να συμμετάσχουν σε μία συμβολική πορεία, «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μετακίνησης», από την πρωτεύουσα Τρίπολη στη Βεγγάζη, για να ενεργοποιήσουν συνομιλίες συμφιλίωσης, ανάμεσα στους εξεγερμένους και τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

Πηγή: Καθημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου