Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στο Μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2011

Το τσουχτερό κρύο ήταν αιτία πολλοί ομογενείς να μην παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης που είχε ως αποτέλεσμα την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις μικρούς και μεγάλους σε πολικές θερμοκρασίες να συμμετέχουν στις παρελάσεις στη Νέα Υόρκη, στο Λόουελ, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και σε άλλες παροικίες της Ελληνικής Ομογένειας. Και του χρόνου Έλληνες και Ελληνίδες.

Αυτά να τα βλέπουν οι πολιτικάντηδες στην Αθήνα που έφαγαν τον αγλέουρα. Να τα βλέπει ο Ελληνικός Λαός στη Γενέτειρα και να απαιτήσει να μπουν φυλακή τα λαμόγια που “τα έφαγαν”. Η ομογένεια σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει μόνο όταν θα πάνε στο Κορυδαλλό οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος. Όταν θα πάνε φυλακή οι καταχραστές της εξουσίας, οι λωποδύτες με άλλα λόγια.

Υποβαθμισμένη η εκδήλωση στο Λευκό Οίκο. Δώδεκα λεπτά ήταν όλα κι όλα που διέθεσε ο Πρόεδρος Ομπάμα για τους κάπου 100 προσκεκλημένους πολιτικούς Ελληνικής καταγωγής, εκλεγμένους αλλά και χαμένους. Φέτος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν απεκάλεσε τον Ομπάμα Μέγα Αλέξανδρο αλλά η όλη υπόθεση, όπως μας είπε ελληνο-αμερικανός πολιτικός θύμιζε Ελλάδα που κάθεσαι στην ουρά για να πάρεις σειρά, όπως στην Τράπεζα!

Εντύπωση έκανε το άρθρο μας για το “ΗΛΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ” που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα. Πήραμε πολλά μηνύματα από την Ηλειακή Ομογένεια τόσο από τις ΗΠΑ και Καναδά όσο και από την Ελλάδα. Βλέπετε τα σχόλια μας από το άρθρο που είχαν τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας όπως ΤΟ ΒΗΜΑ. Μάλιστα μερικοί έκαναν αντίγραφα και το πήγαν να το δουν κι άλλοι στις καφετέριες της Νέας Υόρκης και του Τορόντο. Ακόμα αντίγραφα υπήρχαν και στην παρέλαση της Νέας Υόρκης!

Είναι μερικοί ιερείς μας που χαίρεσαι να τους ακούς. Ο λόγος τους έχει νόημα, ουσία. Ακούς μερικούς άλλους και αγανακτείς γιατί όχι μόνο δεν μιλούν Ελληνικά αλλά δεν έχουν Ελληνική Εθνική συνείδηση και λες “αυτός θα οδηγήσει το ποίμνιο”; Ειδικά τώρα που αρκετοί ξένοι που έχουν ασπαστεί την ορθοδοξία και γίνονται ιερείς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Τις προάλλες βρέθηκα σε μία κηδεία στο Brockton, MA. Ο ιερέας στο τέλος μίλησε για την εκλιπούσα. Εν πάση περιπτώσει είπε ότι είπε με φτωχά λόγια αλλά ο τρόπος που κουνιόταν ήταν απαράδεκτος. Δεξιά, αριστερά, έκανε μηχανικούς κύκλους πέντε έξη βήματα δεξιά, αριστερά, μπρος, πίσω. Μας ζάλισε κυριολεκτικά. Αφού όταν βγήκαμε από την εκκλησία ένιωθα ότι ήμουνα σε βάρκα. Νόμισα ότι ήμουν μόνο εγώ αλλά με όσους μίλησα το ίδιο μου είπαν. Εάν αυτά είναι προτεσταντικά τερτίπια δεν τα χρειάζεται η Ορθοδοξία.

Μιλούσα για τον ελληνισμό με τη Νίκη Τσόνγκα, την ομοσπονδιακή βουλευτή, σύζυγο του αείμνηστου πατριώτη μας Γερουσιαστή Πωλ Τσαγκό. Η Νίκη Τσόνγκα παρευρέθηκε στην παρέλαση που έγινε ανήμερα την 25η Μαρτίου στο Lowell, MA και ήταν χαρούμενη που είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στις φετινές εκδηλώσεις. “Τι σημαίνει για σένα ο Ελληνισμός” ήταν η ερώτηση και η Νίκη αφού χαμογέλασε είπε, “Μα η οικογένειά μου είναι κομμάτι του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός έδωσε τόσα και τόσα στον πολιτισμό. Εδώ στην περιφέρεια του Lowell η Ελληνική Κοινότητα έπαιξε σοβαρό ρόλο στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική”. Κατά πάσα πιθανότητα η Νίκη Τσόνγκα θα παρευρεθεί στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης την Κυριακή, 10 Απριλίου.

Ο Σύλλογος Κυνηγών & Ψαράδων Βοστώνης “ΑΡΤΕΜΙΣ” είχε την ετήσια χοροεσπερίδα του το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας “Ταξιαρχών” του Watertown, MA. Κατάμεστη η αίθουσα από Έλληνες και Ελληνίδες της περιοχής. Όσο για το φαγητό που προσφέρθηκε τι άλλο από κυνήγι. Ορτύκια και ελάφι.

Θα πρόκειται για το όγδοο θαύμα εάν η Ελληνική οικονομία συνέλθει. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με “νύχια και με δόντια” να μπορέσει να αποφύγει την πτώχευση. Θα μπορέσει όμως να την αποφύγει ή οι κόποι θα πάνε χαμένοι. Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Δύσκολα τα πράγματα. Ο Έλληνας έσφιξε τη λουρίδα, έσφιξε το ζωνάρι... ως πότε όμως; Η ανεργία, η φτώχεια και τα έξοδα τους φέρνουν πίσω στην ύπαιθρο αλλά πως να καθίσει; μπορεί τα έξοδα στην ύπαιθρο, στο χωριό να είναι λιγότερα για όσους έχουν σπίτι αλλά οι νέοι τι θα κάνουν; Οπότε περιμένετε... και η μετανάστευση θα ξανά αρχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Πάγκαλου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο τρόπος που θα απομακρυνθεί είναι το ζητούμενο. Η παραμονή του στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα για το ίδιο το κόμμα.

Το άνοιγμα του ΝΑΤΟ με τη Λιβύη εγκυμονεί κινδύνους για την Ελλάδα. Όχι τόσο από τη συμμετοχή της Ελλάδας και τα αντίποινα των Αράβων. Είναι για το ρόλο που θα παίξει η Τουρκία η οποία έθεσε όρους και αυτοί οι όροι μάλλον θα δημιουργήσουν προβλήματα για την Ελλάδα. Σε βάθος χρόνου φαίνονται πολλές αλλαγές στην ανατολική Μεσόγειο. Λέτε το Ισραήλ να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όσο για την Τουρκία... είναι αρκετά μεγάλη και επικίνδυνη. Μήπως έτσι δεν ήταν και η Γιουγκοσλαβία; Όσο για την Κρήτη... τα μάτια μας ανοικτά γιατί πουλάνε κάτι σημαιούλες στο internet για τουριστικά ενθύμια λένε. Είναι η Ελληνική σημαία με το σταυρό στη μέση, μόνο που στο πάνω τετράγωνο κοντά στο κοντάρι έχει ένα αστέρι. Εσείς τι λέτε;

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου