Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πεμπτη, 31 Μαρτίου, 2011

Ελλάδα
*   Συνεχίζεται ο Μαραθώνιος των συσκέψεων υπό την προεδρία του πρωθυπουργού την Πέμπτη. Στη διάρκεια δύο διυπουργικών επιτροπών θα εξεταστούν θέματα Κράτους και Θεσμών, Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας, καθώς και Προστασίας του Πολίτη.
*   Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με την οποία εισηγούνται «την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. στον Τύπο».
*   Μετά και την τυπική του έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μπαίνει στο δρόμο για την πλήρη και έμπρακτη εφαρμογή του, προκειμένου να περάσει η δημόσια διοίκηση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή.
*   Όλοι οι Έλληνες θα είναι στο εξής εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται και οι προϋποθέσεις μεταμόσχευσης οργάνων από ζώντα πρόσωπα όπως και οι τράπεζες βλαστοκυττάρων.
*   Η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».

Κόσμος
*   Περίπου 300 μετανάστες από Σομαλία, Σουδάν και Μπαγκλαντές, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές ακτές, διέσωσε η ακτοφυλακή της Τυνησίας, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν έμπασε νερά. Παράλληλα, βρέθηκαν οι σοροί 12 Τυνήσιων μεταναστών που πνίγηκαν μετά τη βύθιση του πλοιαρίου που τους μετέφερε στο ιταλικό νησί της Μεσογείου, Λαμπεντούζα.
*   Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα έφυγε μυστικά με ελβετικό αεροσκάφος από αεροδρόμιο της Τυνησίας με προορισμό το Λονδίνο. Αν και η Λιβύη μίλησε για διπλωματική αποστολή, αποδεικνύεται ότι ο Μ.Κούσα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, διαφωνώντας με τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων και αναζητά καταφύγιο στη Βρετανία.
*   Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον εκλεγμένο και αναγνωρισμένο από τη Δύση πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά, έφτασαν και κατέλαβαν την Τετάρτη την πρωτεύουσα της χώρας, το Γιαμουσούκρο, όπως έγινε γνωστό από κατοίκους της περιοχής και στρατιωτικές πηγές. Συνεδριάζει για την κατάσταση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
*   Τον φιλόδοξο στόχο του περιορισμού κατά το ένα τρίτο των εισαγωγών πετρελαίου που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ έθεσε σε ομιλία του ο πρόεδρος της χώρας. Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας παράλληλα μία «μακροπρόθεσμη πολιτική για ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια».
*   Μια Σύνοδο συγκαλεί στις 20-24 Ιουνίου στη Βιέννη η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας στον απόηχο της κρίσης στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Η Υπηρεσία εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι είναι «πολύ σοβαρή». Η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε ότι λάχανα με επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από το κανονικό έφτασαν στη Σιγκαπούρη.

Οικονομία
*   Σήμερα, Πέμπτη, θα κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) τα τελικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) θα αναθεωρούν το έλλειμμα υψηλότερα του 10% του ΑΕΠ, εξέλιξη που συνδέεται με την αναπροσαρμογή των στοιχείων για το πλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων. Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται απόλυτα την εκτίμηση αυτή, ωστόσο στελέχη του υπογραμμίζουν πως η ύφεση το 2010 ήταν ελαφρά χειρότερη απ’ ό,τι είχε υπολογιστεί και αυτό είχε επιπτώσεις σε μια σειρά από δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα.
*   Tην μείωση του βασικού συντελεστή εταιρικού φόρου στο 15% την διατήρηση σταθερής φορολογικής πολιτικής τουλάχιστον για μια πενταετία και την κατάργηση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων προτείνει, μεταξύ άλλων, μελέτη που εκπόνησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαρουφάκης και Τάσος Πατώκος σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης.
*   Σε υψηλά τριών εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η Νέα Υόρκη την Τετάρτη, έπειτα και από τις καλές ειδήσεις από το μέτωπο της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου