Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

«Ακίνδυνα τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια» υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2011

Διαβεβαιώνουν Αμερικανοί επιστήμονες ότι τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια αποτελούν μία «υπερβολικά μικρή» πηγή έκθεσης στη ραδιενέργεια, η οποία δεν είναι σχεδόν καθόλου επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, ακόμα και για όσους ταξιδεύουν συχνά.
"Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις υπερβολικά χαμηλές δόσεις ραδιενέργειας και τις πραγματικά υψηλές δόσεις όταν βρεθεί κάποιος στον τόπο πυρηνικού ατυχήματος", εξηγεί η δρ Ρεμπέκα Σμιθ-Μπάιντμαν, καθηγήτρια Ραδιολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, η έρευνα της οποίας δημοσιεύεται στη επιστημονική επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.
"Επειδή όλα αποκαλούνται ραδιενέργεια, μπαίνουμε στον πειρασμό να τα εντάσσουμε στην ίδια κατηγορία. Αυτό είναι λάθος", εξηγεί η ίδια.
Όπως υποστήριξε η ίδια, η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία έχει εντείνει την ανησυχία για τη ραδιενέργεια, αλλά τόνισε ότι ένας άνθρωπος θα πρέπει να περάσει πάνω από 50 φορές από το μηχάνημα ανίχνευσης του αεροδρομίου για να δεχτεί ποσότητα ραδιενέργειας ίση με μίας οδοντικής ακτινογραφίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου