Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στο Μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2011
Ευτυχώς που υπάρχει ο Λεωνίδας Ραπτάκης διαφορετικά η εκδήλωση στο Κυβερνείο του Rhode Island δεν θα γινόταν. Παρ' ότι ο Λεωνίδας δεν είναι στη Γερουσία όπως τα άλλα χρόνια έβαλε όλους τους γνωστούς και φίλους του στην Κοινοπολιτεία και για άλλη μια φορά το Κυβερνείο του Rhode Island θα ντυθεί στα γαλανόλευκα και με μία ωραία γιορτή που θα γίνει την Τρίτη, 29 Μαρτίου 3:30 το απόγευμα θα εορταστεί η Ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ο απανταχού Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας είναι ευπρόσδεκτος και πρέπει να συμμετάσχει. Είναι κρίμα Ελληνοαμερικανοί σαν τον Ραπτάκη να είναι έξω από την πολιτική. Πρέπει να ξαναμπεί ο Λεωνίδας Ραπτάκης στο Κοινοβούλιο και τη Γερουσία κι εμείς πρέπει να τον βοηθήσουμε.

Είναι να απορεί κανείς με μερικά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Τι κι εάν είναι ώρα για δουλειά, τι και εάν οι άλλοι τρέχουν να οργανώσουν τις εκδηλώσεις και την παρέλαση του Ελληνισμού που θα γίνει την Κυριακή, 10 Απριλίου στο κέντρο της Βοστώνης... αυτοί νομίζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν μόνα τους! Καλά γιατί μπήκαν στο συμβούλιο; Μάλλον για να φαίνεται το όνομά τους στο επιστολόγραφο. Μου θυμίζουν αυτούς που είδαν το όνομά τους για πρώτη φορά στον τηλεφωνικό κατάλογο και νόμισαν ότι “αυτοί είναι και κανένας άλλος”. Ως συνήθως αυτοί που δουλεύουν, και μπράβο τους, κουβαλούν και αυτούς που δεν δουλεύουν. Σαν το αυτοκίνητο που έχει τέσσερις ρόδες καλές και κουβαλάει μία ρεζέρβα, μόνο που η ρεζέρβα είναι ¨φλατ”.

Υποβαθμισμένη η αποστολή αντιπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλείου για την παρέλαση της Βοστώνης. Ένας άγνωστος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ένας ανεξάρτητος. Ε, είναι να μη φοβούντε. Ο Πάγκαλος καπελώνετε με γιαούρτι στην Ελλάδα, o Σηφουνάκης γιουχαρίστηκε, το ίδιο και ο Πρωθυπουργός χθες στη Σύρο. Αλλά, εμείς στην Αμερική σεβόμαστε τους πολιτικούς έστω κι εάν δεν συμφωνούμε. Αλλά εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα αλλά αγνοούμε και τιμωρούμε με την ψήφο γι αυτό και δεν μας δίνουν ψήφο.

Τριάντα οκτώ χρόνια αγωνίζεται ο Γιώργος Παπαδόπουλος με το χορευτικό “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Το περασμένο Σάββατο το χορευτικό έδωσε άλλη μία ωραία παράσταση στο χορό των δύο Σωματείων αυτό των Ευβοέων και των Κρητών “Ακρωτήρι” και εάν δεν γνωρίζαμε τα μέλη του θα λέγαμε κι εμείς αυτό που λένε πολλοί που δεν γνωρίζουν το χορευτικό όμιλο ότι πρόκειται για επαγγελματίες. Μπράβο στα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αλλά και στον ακούραστο Γιώργο Παπαδόπουλο. 29 ζευγάρια έχουν παντρευτεί και η γνωριμία τους έγινε από το χορευτικό. Συγχαρητήρια και πάντα υγεία.

Ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα γίνει η δεξίωση στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης επί ευκαιρία της εορτής της 25ης Μαρτίου, 1821. Μιλάμε για μερικές ημέρες πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας της Βοστώνης. Για άλλες εκδηλώσεις όμως πολλές εβδομάδες πριν έστελναν μηνύματα. Τελικά τη Βοστώνη την θυμόνται όταν έρχονται οι πολιτικοί για διαλέξεις στα πανεπιστήμια ή για να πάρουν κάποιο μάθημα στο Harvard University, στο MIT, στο Boston College, στο Boston University, στο Tufts, στο Northeastern University για να το βάλουν στο resume και μετά λένε “πήγαν στο Harvard University, στο MIT, στο Boston College, στο Boston University, στο Tufts, στο Northeastern University!!! Ξέρετε κάποιον; Εμείς έχουμε κατάλογο και έχει ονόματα υπουργών!!!

Θα σας φτιάξουν φάκελο” είπε ο Δημήτρης γιατί τους τα λέτε χύμα. Τώρα... ύστερα από τόσα χρόνια;  Δεν έχουμε πρόβλημα, εάν θέλουν να έρθουν να βάλουν τη δική μας άμισθη προσφορά για τον Ελληνισμό με τη δική τους επί μίσθωση. Όσο για φακέλους... μην ανησυχείτε... τώρα τα βάζουν σε computers.

Ακόμα περιμένουν τον ιερέα για να κάνει την προσευχή στην εκδήλωση που έγινε στο Olympia Zorba Room του Lowell το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση των δύο Σωματείων “Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος” των Ευβοέων και “Ακρωτήρι” των Κρητών. Ευτυχώς που προθυμοποιήθηκε ένας “λαϊκός” και έγινε η προσευχή μετά τη σαλάτα και πριν το κύριο φαγητό. Διδάγματα για τους νέους μας.

Σύνταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου