Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ηλείοι: Ούτε σπιθαμή του ευλογημένου τόπου μας να μην πουληθεί

Κυριακή, 27 Μαρτίου, 2011
Ηλείοι: Ούτε σπιθαμή του ευλογημένου τόπου μας να μην πουληθεί 
O Γιώργης Τάκη Δόξας

Συμπατριώτες Ηλείοι, η Αρχαία Ολυμπία είναι δική μας. Οι παραλίες είναι δικές μας. Τα βουνά και οι λόφοι είναι δικοί μας. Η Αρχαία Ήλιδα είναι δική μας. Οι δασικές εκτάσεις είναι δικές μας. Ο Επικούριος Απόλλωνας είναι δικός μας. Η θάλασσα είναι δική μας.
Ο Ήλιος. Η Γη. Η διαχρονική ιστορία κι ο πολιτισμός είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Άνηκαν κι ανήκουν στους Ηλείους.

Αυτή η Ηλειακή  γη δεν είναι για (ξε)πούλημα. ΑΥΤΟΣ  ο ευλογημένος (από τον Θεό και την μοίρα της Iστορίας) τόπος, δεν υπάρχει περίπτωση στους αιώνες τους άπαντες να «μπεί» στο χαρτοφυλάκιο της (οποιασδήποτε) Ελληνικής (!) Κυβέρνησης για να πουληθεί. Το επισημαίνω δημόσια, γιατί στους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, κάτι φραγκοφονιάδες,  γιάπιδες αναφέρουν στις προτάσεις τους κι εδαφικά σημεία του Νομού Ηλείας. Όπως: Κουνουπέλι, Βαρθολομιό, Κακόβατο, Καϊάφας κλπ.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όσοι σχεδιάζουν (επί  χάρτου) για την αξιοποίηση (ουσιαστικά πώληση) της Δημόσιας περιουσίας, για να συγκεντρώσουν μέχρι το 2015 τα 50 δις ευρώ διαπράττουν λάθος οικτρό κι ανιστόρητο. Η Δημόσια περιουσία δεν ανήκει στο Κεντρικό Κράτος.  Άνηκε κι ανήκει στο Τοπικό Κράτος. Κι ειδικά για τον τόπο μας ότι αρχίζει και τελειώνει στα σύνορα/όρια του Νομού ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ και πουθενά αλλού…

Είναι βέβαιο ότι την σημερινή θέση μου για το Κεντρικό Κράτος και το Τοπικό Κράτος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντικρούσουν ή να την καταδικάσουν Συνταγματολόγοι, Δικηγόροι, Πολιτικοί, Δημοσιογραφικοί «παπαγάλοι» κλπ και κλπ. Προσωπικά ότι και να πουν δεν μ’ ενδιαφέρει. Από καιρό τους έχω κατατάξει στην πινακοθήκη των ανόητων, ηλιθίων και ξεχωριστών υπηρετών του Μαμωνά. Για να πετύχουν τον τελικό τους σκοπό (δηλαδή να ξεπουλήσουν την Ηλεία) είναι ικανοί να «πουλήσουν και την μάνα και την ψυχή τους στον διάβολο».

Δεν γνωρίζω ότι θα πράξουν για την υπόλοιπη Ελλάδα. Κι ειλικρινά λυπάμαι και ντρέπομαι συνάμα που θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα μας για να ικανοποιήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους. Αλλά θα ‘ρθει η ώρα που θα απολογηθούν μπροστά στον Θεό ή στην αμείλικτη Ιστορία.

ΑΛΛΑ η Ηλεία ανήκει (και είναι) ΕΛΛΑΔΑ, αλλά ανήκει και στην Ηλεία. Γι’ αυτό προσκαλώ (και προκαλώ): ΗΛΕΙΟΙ, ούτε σπιθαμή  γης του ευλογημένου τόπου  μας να μην πουληθεί… Κι όποιος αποπειραθεί να «αγγουμπήσει» την Ηλεία, θα ‘χει να πολεμήσει με τους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ (300) ΗΛΕΙΟΥΣ.

Ένα ζωντανό, δυναμικό και αποφασιστικό ΚΙΝΗΜΑ με Ηλείους (εντός κι εκτός του Νομού) διαφόρων ηλικιών κι επαγγελμάτων (χωρίς ίδιου  οφέλους και χωρίς πατρώνες πολιτικούς ή κομματικούς), θα δράσει για το ΚΑΛΟ (σημερινό κι αυριανό) της Ηλείας. Ας είμαστε όλοι σε αναμονή…

Γιώργης Τάκη Δόξας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου