Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ντόρα: Κανείς δεν θα επενδύσει για την ψυχή της μάνας του

Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011

Κανείς ομογενής και ξένος επιχειρηματίας «δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα για την ψυχή της μάνας του», όσο επικρατούν η γραφειοκρατία, η διαφθορά και μη σταθερό φορολογικό σύστημα, δήλωσε στον «Ε.Κ.» χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Επίσης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση των προτάσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και για το πώς θα γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις, η κ. Μπακογιάννη έκανε εκτενή αναφορά στη δημοσίευση των Wikileaks (περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 5).
Κατονόμασε, μάλιστα, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, ως τον άνθρωπο που παρασκηνιακά προετοίμασε εσωκομματικό αντίπαλό της για την προεδρία της ΝΔ. Επιπλέον, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για υπέρβαση του θεσμικού του ρόλου τότε, ενώ τον κατηγόρησε για λαϊκισμό σήμερα, όπως και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, ο «Ε.Κ.» ρώτησε την κ. Μπακογιάννη: «Είπατε, ότι χρειαζόμαστε άμεσα ξένες επενδύσεις. Πώς μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, οι Ελληνες της Διασποράς δεδομένου, όπως είπατε, πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, κανείς δεν θέλει να επενδύσει τα χρήματά του. Και τι έχετε να πείτε για το Ομόλογο της Διασποράς που συζητείται; Γιατί τελικά οι Ελληνες, πέρα από τον πατριωτισμό, να επενδύσουν;».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απάντησε: «Και για τους Ελληνες της Διασποράς ισχύει -για να είμαστε ειλικρινείς- ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους επενδυτές. Οταν πάτε στην Αμερική -και εγώ ανήκω στους ανθρώπους που έχουν πολύ ταξιδέψει και έχουν δει ομογενείς σε ολόκληρο τον Κόσμο- διαχρονικά το αίτημά τους είναι το ίδιο. (σ.σ. να μπει τέλος σε) γραφειοκρατία, διαφθορά, μη σταθερό φορολογικό σύστημα».
«Οταν, λοιπόν, προτείνουμε αυτά τα οποία λέμε, τα προτείνουμε διότι πραγματικά ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες», πρόσθεσε, τονίζοντας:
«Και πρέπει να τις δούμε αυτές τις ανάγκες χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς λαϊκίστικες αντιλήψεις, πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες και να προχωρήσουμε προς αυτές τις τομές. Και τότε πιστέψτε με, η Ελλάδα είναι μία προνομιούχος χώρα, είναι μια χώρα που θα ήθελαν να επενδύσουν πάρα πολλοί άνθρωποι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε αυτές τις προδιαγραφές».
Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Δεν επενδύει κανένας για την ψυχή της μάνας του, επενδύει για να μπορεί να ξέρει ότι μπορεί να βγάλει ένα λογικό κέρδος. Από εκεί και πέρα θέλει να είναι σίγουρος για το περιβάλλον στο οποίο θα επενδύσει. Η Ελλάδα σήμερα κατάφερε να στείλει ένα μήνυμα, όταν 7 φορολογικά νομοσχέδια ψηφιστήκανε μέσα σε 18 μήνες. Πέστε μου ποιος θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα που ανά ένα μήνα αλλάζει το φορολογικό της καθεστώς;».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Γιάννη Σοφιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου