Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011

  • Επίθεση από νεαρούς δέχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια τέσσερις αστυνομικοί της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.
  • Στη Βουλή θα διαβιβαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η δικογραφία που αφορά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, ώστε να διερευνηθεί από την Βουλή αν θα πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
  • Στη λύση της προσωρινής κατάχωσης μνημείων, με κύριο θεμέλια του Βωμού των Δώδεκα Θεών, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών στη γραμμή του ΗΣΑΠ από Ομόνοια ως Μοναστηράκι κατέληξε το ΚΑΣ με σκοπό την προστασία τους. Περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους στην απόφαση.
  • Στο χαρακτήρα των εξεγέρσεων που ταρακουνούν τη βόρεια Αφρική και τις επιπτώσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τις προοπτικές που δημιουργούν αλλά και την ανάγκη διαμόρφωσης συνεκτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην περιοχή επικεντρώθηκαν οι ομιλητές της συζήτησης που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ.
  • Τη διάθεση κλινών πέντε μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και στην απογευματινή ζώνη λειτουργίας τους, για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Ανδρέας Λοβέδρος και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κόσμος
  • Την πεποίθηση του ότι η Λιβύη θα βγει νικηφόρα από την αναμέτρηση με τις δυτικές χώρες και με τους αντικαθεστωτικούς εξέφρασε ο συνταγματάρχης Καντάφι σε σύντομη, ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση του αργά την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε και νέα κατάπαυση του πυρός.
  • Σε συμφωνία για το ρόλο του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στη Λιβύη ήρθαν αργά την Τρίτη η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ, ταυτόχρονα, και η Τουρκία φαίνεται ότι άρει πολλές από τις αντιρρήσεις που είχε, σε μία κίνηση να δοθεί τέλος το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η Συμμαχία για το μέλλον των επιχειρήσεων.
  • Δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Οι επιδρομές των δυτικών δυνάμεων συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα και σύμφωνα με τις ΗΠΑ η «Αυγή της Οδύσσειας» περνά πλέον στο επόμενο στάδιο: μικρότερης κλίμακας επιθέσεις εναντίον της λιβυκής αεράμυνας και μετατόπιση του κέντρου βάρους στη διεύρυνση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Αδιέξοδο διαρκείας στο ΝΑΤΟ. Στη Ρωσία ο Ρομπερτ Γκέιτς. Αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Λιβύη...
  • Τους τόνους της διαμάχης με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιχείρησε να ρίξει την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ο πρόεδρος «και άρα δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία». Συνέχισε, πάντως, να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για την επέμβαση στη Λιβύη, λέγοντας ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για θανάτους πολιτών θα πρέπει «να προσευχηθούν για τη σωτηρία της ψυχής τους».
  • Ραδιενέργεια συνεχίζει να εκλύεται από τον πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας στη Φουκουσίμα, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί από ποιο ακριβώς σημείο, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Ανησυχία για την τροφική αλυσίδα, μιας και απειλούνται τα προϊόντα της θάλασσας.
Οικονομία
  • H εφορία δεν θα χορηγεί φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση υπάρξης χρεών του φορολογούμενου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
  • Από τη διαχείριση της προσφοράς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, πρέπει να περάσουμε στη διαχείριση της ζήτησης, προκειμένου να εξοικονομηθούν ζωτικοί υδάτινοι πόροι τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Στις αρχές Απριλίου προβλέπεται η προκήρυξη έργων για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υδάτων πρόσθεσε η υπουργός επιβεβαιώνοντας ότι -επιτέλους- η ακολουθούμενη πολιτική για το νερό μετά από δεκαετίες αλλάζει. Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ τάχθηκε η υπουργός.
  • Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους την Τρίτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων. Με μικρή υποχώρηση έκλεισε και η Νέα Υόρκη, όπου όμως ο Dow Jones κρατήθηκε πάνω από τις 12.000 μονάδες που είχε ανακτήσει τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου