Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Έρχεται «λυπητερή» για νέα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2011

Προτεραιότητα σε πώληση - αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, αργότερα η συζήτηση για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, Ταμιευτήριο
Περί τις 15 Απριλίου αναμένεται να παρουσιαστεί, με τη μορφή πολυνομοσχεδίου, το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, το οικονομικό πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015 και τα πρόσθετα μέτρα που φέρνουν οι αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Στον τομέα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, το σχέδιο της κυβέρνησης, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από την ακίνητη περιουσία μεταθέτοντας σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα το φλέγον ζήτημα των εταιρειών του Δημοσίου.
Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε ότι το σχέδιο θα εξειδικεύεται ανά έτος. Δεν θα γίνουν αυτόματα, με την κατάθεση του σχεδίου, αλλά την "κατάλληλη" στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις των συμβούλων που θα ορίσει το Δημόσιο.
Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, ότι παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του Δημοσίου σε βασικές υποδομές μπορεί να εκληφθεί ως μια πρώτη "νίκη" της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με την θέση της για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Τ.Τ. και ΕΥΔΑΠ. Οι εταιρείες αυτές, φέρεται ότι δεν θα περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα, από τη στιγμή που αυτή θα αφορά σε αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί, η επανεξέταση της συμμετοχής των παραπάνω εταιρειών στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων σε δεύτερη φάση στο μέλλον, ακόμη και μέσα στο 2011. Πάντως λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, με συνέντευξη του στο Real fm τόνιζε ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ προχωράει.
Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι ο ρόλος του επιτρόπου των τραπεζών θα ενισχυθεί. Θα αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες των τραπεζών, καθώς και δικαίωμα βέτο σε στρατηγικές αποφάσεις των ιδρυμάτων που εποπτεύει.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου