Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκει ο Πρόεδρος Ομπάμα

Τονίζει το ρόλο των ομογενών

Ύμνος και εγκώμιο για την Ελλάδα είναι η φετινή επίσημη διακήρυξη της 25ης Μαρτίου, ως, "Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας", από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου.Τονίζει τον ουσιαστικό ρόλο της Ομογένειας τονίζοντας πως ενισχύει τους Ελληνοαμερικανικούς δεσμούς και σχέσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως "ενισχύοντας τους σταθερούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες μας, οι Αμερικανοί Ελληνικής καταγωγής έχουν διατηρήσει τα καλύτερα στοιχεία της κληρονομιάς τους κι έχουν εμπλουτίσει τα μέγιστα τον εθνικό μας χαρακτήρα"
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι οι θεμελιωτές και πατέρες του Αμερικανικού Έθνους "το έχτισαν πάνω στις βασικές δημοκρατικές αρχές, οι οποίες είχαν καθιερωθεί στην Ελλάδα καθώς σχημάτισαν τη νέα κυβέρνηση". Παράλληλα τονίζει τους στενούς δεσμούς "φιλίας και συμμαχίας" που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υπογραμμίζει ότι " προσβλέπουμε στο κοινό μας μέλλον και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε το έργο μας ως φίλοι και σύμμαχοι".   Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα» έχει ως εξής:

"Πριν από 190 χρόνια η Ελλάδα επαναπόκτησε την ανεξαρτησία της και έγινε σύμβολο της δημοκρατίας για τον κόσμο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Καθώς η Αμερική αναγνωρίζει αυτό το ορόσημο στην γεννήτρα της δημοκρατίας, γιορτάζομε επίσης η φιλία μας με την Ελλάδα και την διαρκή κληρονομιά της Ελληνικής κουλτούρας στη χώρα μας.Οι θεμελιωτές της Αμερικής έχτισαν πάνω στις βασικές δημοκρατικές αρχές, οι οποίες είχαν καθιερωθεί στην Ελλάδα καθώς σχημάτισαν τη νέα κυβέρνηση. Από τότε, η Ένωση μας έχει αγωνιστεί να διατηρήσει την πίστη πως κάθε άνθρωπος έχει το βασικό δικαίωμα στην ελευθερία και συμμετοχή στην δημοκρατική διαδικασία και η Ελλάδα συνέχισε να προαγάγει αυτές τις αρχές. Στο πέρασμα των αιώνων αυτά τα αποθησαυρισμένα ιδανικά, η δημοκρατία, η ισότητα και η ελευθερία έχουν εμπνεύσει το λαό μας και τον κόσμο.Η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας επεκτείνεται πέρα από τις κοινές μας αξίες και ενισχύεται από την καταπληκτική επιρροή της Ελληνικής κουλτούρας στην εθνική μας ζωή. Από την αρχιτεκτονική των ιστορικών μας κτιρίων, μέχρι τα μαθήματα της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας που διδάσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας, η Αμερική έχει αντλήσει από τις βαθιές διανοητικές παραδόσεις των Ελλήνων κατά την δική μας καθιέρωση και ανάπτυξη ως έθνους.
Ενισχύοντας τους σταθερούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες μας, οι Αμερικανοί Ελληνικής καταγωγής έχουν διατηρήσει τα καλύτερα στοιχεία της κληρονομιάς τους κι έχουν εμπλουτίσει τα μέγιστα τον εθνικό μας χαρακτήρα.Ο Αμερικανικός λαός στέκεται μαζί με την Ελλάδα τιμώντας την κληρονομιά της δημοκρατίας η οποία σμιλεύτηκε πριν από 2,000 χρόνια και την αποκατάστασή της στην Ελληνική Δημοκρατία πριν σχεδόν 200 χρόνια. Καθώς γιορτάζουμε την ιστορία και τις αξίες της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών, προσβλέπουμε στο κοινό μας μέλλον και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε το έργο μας ως φίλοι και σύμμαχοι.Προς τούτο, Εγώ ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την εξουσία που μου παρέχει το Σύνταγμα και οι νόμοι των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακηρύττω την 25η Μαρτίου 2011 ως «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας». Καλώ όλους τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εορτάσουν αυτή την ημέρα με τους δέοντες εορτασμούς και εκδηλώσεις".

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Του Θεόδωρου Καλμούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου