Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναφορές, αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να ταξιδέψει την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε το CNN.

Νωρίτερα, ο ιστότοπος Punchbowl News ανέφερε ότι ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις στο Καπιτώλιο με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και το Associated Press, διευκρινίζοντας πάντως ότι η επίσκεψη Ζελένκσι στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ακυρωθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του ταξιδιού.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες αναφορές, αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του κ. Ζελένσκι, εφόσον επιβεβαιωθεί, συμπίπτει χρονιά με την έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το «πράσινο φως» για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Α.Ρ., CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου