Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Στον Τζον Κατσιματίδη ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

 Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην εκπομπή «Cats at Night», του ομογενούς επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού WABC της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), φιλοξενήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς (Mike Pence).

Ειδικότερα, ο κ. Πενς, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διεκδικητών του χρίσματος του υποψηφίου προέδρου για το 2024 από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κλήθηκε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μπάιντεν, κατ’ αντιπαράθεση και με την ατζέντα που ακολούθησε επί 4 χρόνια η προηγούμενη προεδρική Αρχή υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, την οποία και υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος.

«Εγραψα πολλά στην αυτοβιογραφία μου για την πολύ στενή σχέση που είχα με τον Τραμπ αυτά τα 4,5 χρόνια που ήμασταν μαζί. Είτε επρόκειτο για το γεγονός ότι προχωρήσαμε στις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στην Αμερικανική Ιστορία, είτε θωρακίζοντας τα σύνορά μας, είτε διορίζοντας τρεις ανώτατους δικαστές, είτε προωθώντας τα διεθνή συμφέροντα της Αμερικής, είμαι πολύ ευγνώμων που ο Πρόεδρος με συμπεριέλαβε σε καθημερινή βάση στην προώθηση μιας ατζέντας που ισχυροποίησε την Αμερική. Στο τέλος είδαμε τη χώρα μας εν μέσω της χειρότερης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών. Θα είμαι πάντα υπερήφανος για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τραμπ – Πενς», ανέφερε ο Μάικ Πενς, ο οποίος απέφυγε να αφήσει αιχμές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι η κοινή θητεία τους έκλεισε με ένταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάικ Πενς άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις επιλογές του αναφορικά με ζητήματα όπως η άτακτη και ταπεινωτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν, αλλά και η επανεκκίνηση της δρομολόγησης της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν.

«Δεν πιστεύω ότι η καταστροφή στο Αφγανιστάν θα είχε συμβεί υπό την δική μας διακυβέρνηση. Δεύτερον, η Ιστορία κατέγραψε ότι η τετραετία μας ήταν η μόνη κατά την οποία η Ρωσία δεν επιχείρησε να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον άλλης χώρας. Συνέβη επί Μπους, συνέβη επί Ομπάμα, συνέβη επί Μπάιντεν. Ο κόσμος ήξερε ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να αμυνθούμε και είχαμε την ικανότητα να το κάνουμε. Η αδυναμία φέρνει το κακό και η ισχύς την ειρήνη», τόνισε ο κ. Πενς, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος για την πολιτική της διακυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Κίνα.

«Δίνω στον Τραμπ τα εύσημα για την αλλαγή του στάτους με την Κίνα. Επί χρόνια νομίζαμε πως εάν επεκτείναμε την εμπορική και πολιτιστική σχέση με την Κίνα θα την βλέπαμε να προωθούσε όλες τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε εδώ. Βλέπουμε το αντίθετο. Η Κίνα γίνεται πιο κερδοφόρα μέσω άνισων εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Γίνεται όλο και πιο αυταρχική με τους πολίτες της. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη απειλή για την χώρα μας στρατηγικά και οικονομικά είναι η κομμουνιστική Κίνα», κατέληξε ο Μάικ Πενς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου