Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση Ιμάμογλου – Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2022

Στο πλευρό του Εκρέμ Ιμάμογλου θα βρεθούν δήμαρχοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη»

Συνάντηση Ιμάμογλου – Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη

Στο πλευρό του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου θα βρεθούν δήμαρχοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Αννόβερου, του Παρισιού και της Φλωρεντίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities, θα πάρουν μέρος σε συζήτηση με το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου σχετικά με τον κεντρικό ρόλο και τη συνεργασία των πόλεων σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν μέσω Διαδικτύου και δήμαρχοι από τις ευρωπαϊκές πόλεις Λιντς (Αυστρία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Ουτρέχτη (Ολλανδία) και Αμβούργο (Γερμανία).

Υπενθυμίζεται ότι έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, επιβλήθηκε στο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κ. Ιμάμογλου, ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του. Η απόφαση προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και εκτός συνόρων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε με τον κ. Ιμάμογλου μεταφέροντάς του τη συμπαράσταση των Ευρωπαίων ομολόγων του, οι οποίοι μετέχουν στα δίκτυα διπλωματίας των πόλεων. «Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της οικουμενικότητας προκαλεί θλίψη και οργή […] Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη στις αρχές Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις και στην προετοιμασία για την πρώτη σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου