Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αναβάλλεται η επιπλέον φορολόγηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για έναν σημαντικό αριθμό βουλευτών του Κογκρέσου, μεταξύ των οποίων και ο ομογενής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ, οι οποίοι είχαν τονίσει πως το IRS θα έπρεπε να επανεξετάσει την πρόθεση δραματικής μείωσης του αφορολογήτου, που θα μπορούσε, επί της ουσίας, να προσθέσει αναπάντεχες φορολογικές δαπάνες σε πολίτες που απλώς χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες αυτές για πρακτικούς λόγους.

«Νομίζω ότι είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για να επιλυθεί πριν από το τέλος του χρόνου, ιδίως για να αποτρέψει φορολογούμενους από το να πληρώσουν υπερβολικούς φόρους ή να περιέλθουν σε σύγχυση αναφορικά με τη λήψη της φορολογικής φόρμας για πωλήσεις από τις οποίες, στην πραγματικότητα, δεν έλαβαν κανένα φορολογητέο εισόδημα», τόνισε ο κ. Πάππας.

Επί της ουσίας, το επίμαχο μέτρο, το οποίο και επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο σχετικό νομοσχέδιο του προϋπολογισμού, προέβλεπε πως οι φορολογούμενοι που λάμβαναν από 600 δολάρια και πλέον από τις εφαρμογές αυτές θα έπρεπε να κάνουν δήλωση στην εφορία ανάλογη με αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών, τη στιγμή που, μέχρι πρότινος, το όριο έφτανε μέχρι και τις 20.000 δολάρια.

Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση, η αντίδραση ήταν διακομματική, αφού βουλευτές όπως η Ρεπουμπλικανή Κάρολ Μίλερ (Carol Miller) από τη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται συνήθως για πρακτικούς λόγους και, ιδίως, για την πραγματοποίηση κοινών πληρωμών.

«Η φόρμα 1099-Κ αφορά μόνο τους εταιρικούς λογαριασμούς, αλλά αυτός ο νέος νόμος θα μπερδέψει πολλούς Αμερικανούς, που ενδεχομένως να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ως μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για την έφηβη που φυλάει τα παιδιά του γείτονα, τώρα θα λογίζεται ως εταιρεία φύλαξης παιδιών; Οι συγκάτοικοι που πληρώνουν από κοινού το νοίκι τώρα θα εκλαμβάνονται ως διαχειριστές του σπιτιού; Ασφαλώς και όχι, αλλά το IRS θέλει να τους αντιμετωπίζει σαν να είναι», τόνισε η κ. Μίλερ.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Deseret News, τις τελευταίες εβδομάδες αναχώρησαν για την Ουάσιγκτον εκπρόσωποι εταιρειών όπως η eBay και η Etsy, οι οποίες χρησιμοποιούν κατά κόρον τις εφαρμογές αυτές στις πλατφόρμες συναλλαγών τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με βουλευτές του Κογκρέσου και να ασκήσουν πιέσεις για την ακύρωση εφαρμογής του μέτρου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου