Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνικό: Ολα όσα δρομολογούνται για το 2023

 Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2022

Πού θα «βρίσκεται» η μεγάλη αστική ανάπλαση του παλαιού αεροδρομίου σε έναν χρόνο από τώρα

Ελληνικό: Ολα όσα δρομολογούνται για το 2023

Η αστική ανάπλαση του Ελληνικού αποτέλεσε τη σημαντικότερη είδηση στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων στην χώρα μας, αλλά είχε σημαντική απήχηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τοποθετούν ήδη το Ελληνικό στα νέα διεθνή τοπόσημα, κάνοντας λόγο για μια εμβληματική, έξυπνη, βιώσιμη πόλη που δημιουργείται στο εγκαταλελειμμένο για χρόνια πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προβάλλοντας το Experience Park και το Experience Centre, που έχουν ήδη παραδοθεί στο κοινό, μοναδικά στο είδος σε διεθνές επίπεδο.

Πού θα βρίσκεται όμως το Ελληνικό σε έναν χρόνο από σήμερα, στα τέλη του νέου έτους που ξεκινά σε λίγα εικοσιτετράωρα; Ποια έργα θα έχουν παραδοθεί σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, ποια εργοτάξια θα έχουν στο φουλ τις μηχανές τους και πώς θα έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος;

Σε πλήρη λειτουργία το κτίριο-πρότυπο για τα τέσσερα σωματεία ΑμεΑ

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκεται το κτίριο-προτύπο σε διεθνές επίπεδο, στεγάζοντας τις ανάγκες τεσσάρων σωματείων ΑμεΑ, καθώς οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, το καλοκαίρι του 2023 και οι εγκαταστάσεις θα έχουν παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένες, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Η κατασκευή βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με τη Lamda Development να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής του, που θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Το κτίριο, ένα συγκρότημα 11.000 τμ, σε έκταση 7.400 τετραγωνικών μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στον πράσινο περιβάλλοντα χώρο του, θα παραδοθεί από τη Lamda Development στον Δήμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης στο πλαίσιο μνημονίου που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες με στόχο τα οφέλη της ανάπλασης του έργου του Ελληνικού να διαχυθούν αμεσότερα και ταχύτερα στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Εργα υποδομής πρώτης φάσης

Σε προχωρημένο στάδιο θα βρίσκονται και τα έργα υποδομών της πρώτης φάσης που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με κυρίαρχο αυτό της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά. Ηδη, σήμερα, έχουν προχωρήσει οι εκσκαφές καλύπτοντας τα 2/3 του συνόλου του συνολικού μήκους 1,3 χιλιομέτρων της υπογειοποίησης με τα έργα να βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Στα τέλη του 2023 θα ολοκληρώνονται και οι εργασίες του εργοταξίου στο ρέμα των Τραχώνων, που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, έχοντας δημιουργήσει ένα κανάλι νερού που θα έχει διττό ρόλο: να προσφέρει και ψυχαγωγικές λύσεις και προτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή.

Οι πρώτοι όροφοι του πράσινου ουρανοξύστη

Σε έναν χρόνο από σήμερα οι πρώτοι όροφοι του υψηλότερου παράκτιου πράσινου ουρανοξύστη στην Μεσόγειο, του Riviera Tower, όπως έχει ανακοινωθεί, θα έχουν αρχίσει να υψώνονται στο εργοτάξιο. Μετά την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας τον Αύγουστο του 2022, για την οποία απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός εγκρίσεων και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια, οριοθετήθηκε άμεσα ο χώρος του εργοταξίου, ξεκίνησαν τα έργα και η θεμελίωση ολοκληρώνεται το Μάιο του 2023. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος για την οικιστική αυτή ανάπλαση αποτελεί το γεγονός ότι έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 95% της πωλούμενης επιφάνειας.

Στο τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί επίσης σχεδόν το σύνολο των κατεδαφίσεων παλαιών κτιρίων. Οπως έχει πει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου για την πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων κάθε έργου, σε κάθε στάδιο έχει συσταθεί ειδική ομάδα. Οπως έχει ανακοινωθεί το 70% της έκτασης του Ελληνικού θα είναι πράσινο, από μόλις 25% που ήταν πριν.

Οι διαγωνισμοί

Σειρά διαγωνισμών θα έχει ολοκληρωθεί, μεταξύ των οποίων οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου του Vouliagmenis Mall στην περιοχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, για τη Riviera Galleria, τον εμπορικό πόλο του Ελληνικού, την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, την επιλογή του αναδόχου της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου. Η ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχει ως συνέπεια και την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Ταυτόχρονα θα έχει προχωρήσει η υλοποίηση συμφωνιών όπως της Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ που αφορά τη δημιουργία δύο πεντάστερων τουριστικών συγκροτημάτων.

Με τα έργα να είναι σε εξέλιξη αυξάνεται και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας. Όπως έχει υπογραμμίσει ο κ. Αθανασίου προσφέρεται έτσι h δυνατότητα και σε νέους συμπολίτες μας που έφυγαν από την χώρα μας να επιστρέψουν, κάτι που ήδη συμβαίνει στην περίπτωση του Ελληνικού. Οι νέες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 10.000 σε βάθος διετίας, ενώ στην κορύφωσή του το έργο του Ελληνικού θα έχει δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας. Φιλοδοξία του έργου του Ελληνικού, όπως ανέφερε ο δρ Σπύρος Λάτσης στα επίσημα εγκαίνια του έργου παρουσία του πρωθυπουργού, είναι το Ελληνικό να απευθύνεται σε όλους του Ελληνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου