Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

ΗΠΑ: «Στα μαχαίρια» JPMorgan και Morgan Stanley

 Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2022

Πόλεμος μεταξύ δύο τραπεζικών κολοσσών έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ

Πόλεμος μεταξύ δύο τραπεζικών κολοσσών έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, εξαιτίας της επιθετικής τακτικής της JPMorgan να βάλει στο «μάτι» τα μεγάλα πορτοφόλια της ανταγωνίστριας Morgan Stanley.

Μάχη γιγάντων

Η εντολή δόθηκε αφού η JPMorgan ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την επέκταση της δικής της λεγόμενης «φορολογικά έξυπνης» πλατφόρμας, οι προσφορές της οποίας περιλαμβάνουν τη συγκομιδή φορολογικών ζημιών – τη διαδικασία πώλησης τίτλων με ζημία που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τον συμψηφισμό φορολογητέων κερδών, και εξατομικευμένα χαρτοφυλάκια ETF.

Η χρήση της συγκομιδής φορολογικών ζημιών έχει γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα στη Wall Street φέτος, με την Parametric, που ανήκει στη Morgan Stanley, να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους.

Νωρίτερα το 2022, η ιδιωτική τράπεζα της JPMorgan είχε εντοπίσει περίπου 15 δισ. δολάρια σε κεφάλαια πελατών της Parametric που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη δική της πλατφόρμα, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Η JPMorgan και η Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Την πρόλαβε η Morgan Stanley

Η Morgan Stanley απέκτησε τη διαχειρίστρια κεφαλαίων Parametric το 2021 μέσω της εξαγοράς της Eaton Vance ύψους 7 δισ. δολαρίων. Η JPMorgan είχε επίσης υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Eaton Vance, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αφού έχασε την Eaton Vance, η JPMorgan αγόρασε τελικά τον Δεκέμβριο του 2020 την εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας 55ip με έδρα τη Βοστώνη, η οποία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας φορολογικής πλατφόρμας που προωθείται στους πελάτες.

Οι εταιρείες άμεσης δεικτοδότησης, όπως η Parametric, επιτρέπουν στους επενδυτές να δημιουργούν χαρτοφυλάκια κατά παραγγελία προσαρμοσμένα στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από τη δημιουργία ενός καλαθιού επενδύσεων για τη μίμηση των επιδόσεων ενός καθιερωμένου δείκτη έως τη διαχείριση των φορολογικών ζημιών.

Δέλεαρ οι φθηνότερες υπηρεσίες της JPMorgan

Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλουν οι τραπεζίτες της JPMorgan στους πελάτες όταν εξετάζουν τη μετακίνηση από την Parametric είναι ότι το νέο προϊόν της JPMorgan είναι φθηνότερο και μπορεί επίσης να παρέχει πιο τακτικές εκθέσεις για τους επενδυτές, ανέφεραν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Από τότε που η JPMorgan εξαγόρασε την εταιρεία 55ip το 2020, ο αριθμός των λογαριασμών στην πλατφόρμα της έχει αυξηθεί από 5.000 σε 25.000.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου