Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Τουλάχιστον 55 οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα που πλήττει τις ΗΠΑ

  Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2022

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 55 είναι οι νεκροί από την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 45 ετών | tovima.gr


Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

Έσωζαν ακόμα και… διασώστες

«Η ομάδα διάσωσης έσωζε διασώστες… ήταν τόσο φρικτό», δήλωσε την Κυριακή ο Μαρκ Πόλονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι. «Όταν πρέπει να σωθούν οι διασώστες, δεν είμαι σίγουρος τι άλλο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει», ανέφερε στον Guardian

Δύο άνθρωποι πέθαναν επίσης στα σπίτια τους στο προάστιο Cheektowaga του Μπάφαλο, όταν τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν εγκαίρως για να τους περιθάλψουν. Άλλοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από δύο ημέρες, καθώς ο κρύος αέρας της Αρκτικής που κινούνταν ανατολικά πάνω από τις Μεγάλες Λίμνες προκάλεσε τεράστιες ποσότητες βροχοπτώσεων.

Πόλεμος με τη μητέρα φύση

«Αυτός είναι ένας πόλεμος με τη Μητέρα Φύση», είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου . «Αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η πιο καταστροφική καταιγίδα στη μακρόχρονη ιστορία του Μπάφαλο, καθώς έχει δώσει πολλές μάχες, πολλές, πολλές μεγάλες καταιγίδες».

Η κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «το Μπάφαλο, στο οποίο πολλά πληρώματα έκτακτης ανάγκης έχουν ακινητοποιηθεί από το χιόνι, αντιμετωπίζει μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση». Ήδη οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, λόγω των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ημέρες, είναι δεκάδες. 

Η κυβερνήτης Χότσουλ, η οποία κατάγεται από το Μπάφαλο, δήλωσε ότι «αυτός είναι ένας πόλεμος με τη μητέρα φύση και μας χτυπάει με ό,τι έχει από τις αργές ώρες της Πέμπτης έως την Παρασκευή».

Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι (σαν) να πηγαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη και τα οχήματα στις πλευρές των δρόμων είναι συγκλονιστικά».

Στο αυτοκίνητο για 11 ώρες

Ο Ζίλα Σαντιάγο είπε στους New York Times ότι είχε παγιδευτεί κάτω από το χιόνι στο αυτοκίνητό του μαζί με τα τέσσερα μικρά παιδιά του για 11 ώρες. Κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και φίλους για βοήθεια, αλλά είπε ότι δεν ήρθε κανένας. Αποσπούσε την προσοχή των παιδιών του, είπε, βλέποντας το Frozen της Disney. 

Ο Σαντιάγο, ένας ανύπαντρος πατέρας, είπε ότι είχε βγει στους δρόμους επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αφήσει τα παιδιά με την μπέιμπι σίτερ τους. «Βασικά ήμουν απελπισμένος», είπε στο ρεπορτάζ.

Έκαψε όλη τη βενζίνη για να κρατήσει τα παιδιά – ηλικίας 2 έως 6 ετών – ζεστά και τους έδωσε χυμό που βρήκε κρυμμένο στο πορτμπαγκάζ.

Ο Ditjak Ilunga ήταν καθ’ οδόν για να επισκεφτεί συγγενείς στο Οντάριο, για τα Χριστούγεννα με τις κόρες του την Παρασκευή, όταν το SUV τους παγιδεύτηκε στο Μπάφαλο. Πέρασαν ώρες με τη μηχανή σε λειτουργία και σχεδόν θαμμένοι στο χιόνι.

Στις 4 το πρωί του Σαββάτου, τα καύσιμα τους σχεδόν είχαν τελειώσει, ο Ilunga επέλεξε να ρισκάρει την καταιγίδα για να φτάσει σε ένα κοντινό καταφύγιο. Κουβάλησε τον εξάχρονο Destiny στην πλάτη του, ενώ η 16χρονη Cindy κρατούσε το κουτάβι τους.

«Αν μείνω σε αυτό το αυτοκίνητο, θα πεθάνω εδώ με τα παιδιά μου», σκεφτόταν ο Ilunga, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα όταν η οικογένεια κατάφερε να περάσει τις πόρτες του καταφυγίου. «Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου