Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Nέο βίντεο πριν την τραγωδία – Ο οδηγός άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου, 2022

Αναζητούνται απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Nέο βίντεο πριν την τραγωδία – Ο οδηγός άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο με τους Έλληνες στο Βουκουρέστι, αυτή τη φορά λίγα δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πρόσκρουση με την πινακίδα για το ύψος των οχημάτων.

Το βίντεο, που μεταδόθηκε από ρουμάνικο κανάλι, έχει καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται σε όχημα, το οποίο κινείται ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο οδηγός αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας και κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται υψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα. 

Αυτό είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη επιβάτες.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου για την τραγωδία

Εν τω μεταξύ, απαντήσεις ως προς το γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί στο λεωφορείο σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, έδωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε την εκδρομή στη Ρουμανία.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας στο τοπικό μέσο onlarissa.gr, λόγω ενός έκτακτου γεγονότος ο δεύτερος οδηγός αντικαταστάθηκε από έναν άλλο, ο οποίος πήγε το πούλμαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι.

«Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά. Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε. Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Αναζητούνται απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνούν οι ρουμανικές αρχές. Συγκεκριμένα, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λανθασμένη διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι άξιο απορίας γιατί ο οδηγός δεν είδε την προειδοποιητική πινακίδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, ο οδηγός ήταν κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι.

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Αναφορικά με το θύμα, πρόκειται για άνδρα που δούλευε ως εργοδηγός σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία, ο οποίος αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι.

Σοβαρά τραυματισμένη είναι και η σύζυγός του, η οποία μόλις πριν λίγες ώρες έμαθε για τον θάνατο του άντρα της. Έχει σπάσει πλευρά, θώρακα, και έχει ράμματα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου