Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

COVID-19 – Ιαπωνία: Μόνο με αρνητικό τεστ είσοδος στη χώρα σε ταξιδιώτες από την Κίνα

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2022

Επανέρχεται το "τέρας" που έφαγε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο 

Η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει το μέτρο αυτό να επιβληθεί από την τρέχουσα εβδομάδα.

COVID-19 – Ιαπωνία: Μόνο με αρνητικό τεστ είσοδος στη χώρα σε ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Ιαπωνία θα καταστήσει υποχρεωτικό το τεστ για τον κορωνοϊό στους επισκέπτες από την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, αντιδρώντας στον προσεχή τερματισμό της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους φθάνουν στο γιγαντιαίο κράτος των 1,41 δισ. κατοίκων.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τις Αρχές του Τόκιο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου. Οι επισκέπτες από την Κίνα θα γίνουν έτσι οι μόνοι στην Ιαπωνία που θα απαιτείται να υποβάλλονται αυτόματα σε τεστ.

Υπάρχουν «πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι μολύνσεις εξαπλώνονται ταχύτατα» στην Κίνα, ανέφερε ο κ. Κισίντα απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου, δικαιολογώντας την απόφαση του Τόκιο.

Είναι «δύσκολο να προσδιορίσουμε ποια είναι η κατάσταση ακριβώς (σ.σ. στην Κίνα) λόγω των μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα σε όσα λένε οι κεντρικές και οι τοπικές Αρχές και ανάμεσα σε όσα λένε η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτό προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στην Ιαπωνία».

Αν οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται μετά την άφιξή τους στην Ιαπωνία έχουν θετικό αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα επτά ημερών, σε δομές που έχουν ήδη οριστεί.

Εξάλλου, ο αριθμός των πτήσεων προς την Ιαπωνία από την ηπειρωτική Κίνα θα μειωθεί, διευκρίνισε ο κ. Κισίντα.

Η Ιαπωνία άνοιξε πλήρως στις αρχές Οκτωβρίου τα σύνορά της στους αλλοδαπούς, έπειτα από δυόμισι χρόνια σχεδόν απόλυτου κλεισίματός τους, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Τον Νοέμβριο, στην Ιαπωνία έφθασαν 934.500 επισκέπτες από το εξωτερικό, αριθμός που δεν ξεπερνά το 40% του επιπέδου που καταγραφόταν τον Νοέμβριο του 2019, προτού εκδηλωθεί η πανδημία.

Το 2019, οι επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα στην Ιαπωνία αντιπροσώπευαν το 30,1% του συνόλου.

Η κινεζική κυβέρνηση, εξάλλου, ανήγγειλε χθες Δευτέρα τον τερματισμό από τις 8 Ιανουαρίου της υποβολής σε υποχρεωτική καραντίνα όσων αλλοδαπών φθάνουν στην επικράτειά της.

Ωστόσο, ο απότομος τερματισμός της αυστηρής στρατηγικής «zero COVID» στις αρχές του Δεκεμβρίου προκάλεσε ανησυχητική επιδείνωση στην Κίνα.

Την ίδια στιγμή, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύει τελικά δεδομένα για τα κρούσματα COVID-19 μία φορά τον μήνα. Η διαχείριση της COVID στην Κίνα υποβαθμίστηκε στη λιγότερο αυστηρή κατηγορία Β από την τρέχουσα ανώτατη κατηγορία Α, καθώς η ασθένεια έχει γίνει λιγότερο λοιμογόνος και σταδιακά θα εξελιχθεί σε κοινή αναπνευστική λοίμωξη, σύμφωνα με τους Κινέζους επιστήμονες.

Οι επίσημοι αριθμοί ούτως ή άλλως επικρίνονταν ολοένα πιο έντονα, καθώς ειδικοί και μη έκριναν πως το μοναδικό που αντανακλούσαν ήταν η κραυγαλέα υποτίμηση των αριθμών τόσο των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 όσο και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου