Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Γεμάτο το Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο “Hellenic Cultural Center” στο Lowell στο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα των μαθητών και μαθητριών του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της Κοινότητας της Αγίας Τριάδας

 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Παιδάκια από την νηπιακή ηλικία μέχρι και την 6η Τάξη (συνολικά 125) παρουσίασαν ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα που ενθουσίασαν τους γονείς, συγγενείς και φίλους.

Ο κόσμος άρχισε να έρχεται από τις 5:30μμ.  Το πρόγραμμα άρχισε στις 6:30μμ την Τετάρτη το βράδυ όταν οι μαθητές και μαθήτριες κάθισαν στις θέσεις τους.  Λίγα λεπτά αργότερα μπήκαν στην αίθουσα οι μαθητές και μαθήτριες της 6ης ψάλλοντας τα Κάλαντα των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια η διευθύντρια Mary-Frances Tintle ευχαρίστησε τα παιδιά και την δασκάλα των Ελληνικών κ. Μαρία Μπούρα για το πρόγραμμα και παρέδωσε το μικρόφωνο στον ιερατικό προϊστάμενο π. Νικόλαο Πελεκούδα ο οποίος ζήτησε όλοι μαζί να πουν το Πάτερ Ημών, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά πράγμα που έγινε.

Ακολούθησαν τα μικρά παιδάκια και μετά το Νηπιαγωγείο η 1η, 2η, 3η 4η, 5η και 6η Τάξη απήγγειλαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά κομμάτια γύρω από τη Γέννηση του Χριστού.

Το πρόγραμμα έκλεψε η ομάδα των μαθητών που παρουσίασε το θεατρικό με τον Άγιο Βασίλη που ήταν να πάει τα δώρα και είχε πρόβλημα με τα αιτήματα μέσω ίντερνετ.  Ομολογουμένως αυτός ή αυτή που το σκέφτηκε αυτό μας έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον σαν κοινωνία, θρησκεία… σε ανθρωπιά.   Κάποτε τα δώρα τα έφερνε ο Άγιος Βασίλης, σήμερα…  Στις ΗΠΑ τουλάχιστον έρχονται δια μέσου ιντερνετ.  Με τις μεγαλοεταιρείες όπως η ΑΜΑΖΩΝ… 

Ακολούθησε δεξίωση εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς.  Επίσης το παρόν έδωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Ματθαίος ο οποίος είναι και Ελεγκτής (Auditor) στην Κοινότητα/Ενορία της Αγίας Τριάδας.

Μπράβο στο Σχολείο, στους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, στους φίλους και σε όλους όσους συντελούν αυτή η κυψέλη του Ελληνισμού και της Μάθησης να συνεχίζει.

Καλά Χριστούγεννα, και του Χρόνου.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου