Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΗΠΑ-Καναδάς: Στη δίνη της χιονοθύελλας – Στους 38 οι νεκροί, χιλιάδες χωρίς ρεύμα

 Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2022

Θύματα από τη σφοδρή χιονόπτωση και στον Καναδά

ΗΠΑ-Καναδάς: Στη δίνη της χιονοθύελλας – Στους 38 οι νεκροί, χιλιάδες χωρίς ρεύμα

«Δεν ήταν τα Χριστούγεννα που θέλαμε». Η χειμερινή καταιγίδα με παγωμένους ανέμους, που σάρωνε εδώ και ημέρες τις κεντρικές και τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους και άφησε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ηλεκτρικό την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τριάντα τέσσερις θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί σε εννέα Πολιτείες, από τους οποίους 13 στην κομητεία Ιρι, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει την πόλη Μπάφαλο, όπου το χιόνι φθάνει σε μερικά σημεία τα τρία μέτρα.

Μερικά από τα θύματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και άλλα στον δρόμο, μέσα στο χιόνι.

Από το βράδυ της Τετάρτης, οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από αυτή τη σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδα, οι πολικοί άνεμοι της οποίας προκάλεσαν σημαντικές χιονοπτώσεις, κυρίως στην περιφέρεια των Μεγάλων Λιμνών.

«Δεν ήταν τα Χριστούγεννα που θέλαμε», είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς, αξιωματούχος της κομητείας Ιρι, ο οποίος εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί στην κομητεία του.

«Υπάρχουν άνθρωποι αποκλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους εδώ και περισσότερο από δύο ημέρες και άλλοι μέσα σε σπίτια όπου οι θερμοκρασίες είναι ψυγείου», προειδοποίησε.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε στην περιφέρεια αυτή απαγόρευση των μετακινήσεων, εντούτοις εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν αποκλεισμένοι στα οχήματά τους.

Οι διασώστες πήγαιναν χθες, Κυριακή, από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο για να δουν «αν υπήρχαν μέσα νεκροί», είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς μιλώντας στο CNN.

Περισσότερα από 48.000 νοικοκυριά εξακολουθούσαν χθες, Κυριακή, να είναι χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 150.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται πάντως ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Εντούτοις, ορισμένοι επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών Αρχών, πρόσθεσε.

Νεκροί και στον Καναδά

Η καταιγίδα έπληξε και τον Καναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Επίσης περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών από το Τορόντο προς την Οτάβα και το Μόντρεαλ ακυρώθηκαν εξάλλου την ημέρα των Χριστουγέννων μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου, σύμφωνα με την καναδική υπηρεσία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου