Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναστατώνει τις γιορτές των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2022

ΜΙΣΙΟΝ. ΚΑΝΣΑΣ. Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί υπομένουν τρομερά χαμηλές θερμοκρασίες, συνθήκες χιονοθύελλας, διακοπές ρεύματος και ακύρωση εορταστικών συγκεντρώσεων την Παρασκευή από μια χειμερινή καταιγίδα που οι μετεωρολόγοι είπαν ότι ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου, ως προς την έκτασή της, εκθέτοντας το 60% του πληθυσμού σε κάποιο είδος προειδοποίησης για χειμερινό καιρό.

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και καταφύγια αστέγων ξεχείλισαν την Πέμπτη εν μέσω μιας από τις πιο ύπουλες περιόδους διακοπών που έχουν δει οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα κατά 50 βαθμούς Φαρενάιτ σε ορισμένες περιοχές και οι μετεωρολόγοι να προειδοποιούν για έναν επικείμενο «κυκλώνα βόμβας» όταν η ατμοσφαιρική πίεση πέσει πολύ γρήγορα σε μια ισχυρή καταιγίδα που αναπτύσσεται κοντά στις Μεγάλες Λίμνες. Αυτό προκαλεί συνθήκες χιονοθύελλας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ανέμων.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι -περίπου το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ- ήταν υπό κάποια μορφή ειδοποίησης ή προειδοποίησης για τον καιρό για το χειμώνα την Παρασκευή, δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο χάρτης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας «απεικονίζει μια από τις μεγαλύτερες προειδοποιήσεις και συμβουλές για τον χειμωνιάτικο καιρό», ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Περισσότερες από 3.100 πτήσεις εντός, προς ή από τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης «Flight Aware», προκαλώντας περισσότερο χάος καθώς οι ταξιδιώτες προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τις διακοπές. Περισσότερα από 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Παρασκευής.

Η τεράστια καταιγίδα έχει απλωθεί από το ένα σύνορο στο άλλο.

Στον Καναδά, η «West Jet» ακύρωσε όλες τις πτήσεις την Παρασκευή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πέαρσον του Τορόντο, ξεκινώντας στις 9 π.μ. και στο Μεξικό, οι μετανάστες περίμεναν κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ σε ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σχετικά με το εάν και πότε θα άρουν τους περιορισμούς της πανδημίας που εμποδίζουν πολλούς από το να ζητήσουν άσυλο.

«Δεν είναι σαν μια μέρα χιονιού όταν ήσουν παιδί», προειδοποίησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη από το Οβάλ Γραφείο, μετά την ενημέρωση από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. «Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα».

Μεταξύ εκείνων που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους ήταν η Ασλεϊ Σέροντ (Ashley Sherrod), η οποία σχεδίαζε να πετάξει από το Νάσβιλ Τενεσί στο Φλιντ του Μίσιγκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Η Σέροντ συζητούσε αν έπρεπε να οδηγήσει ή να ρισκάρει να κάνει κράτηση για πτήση του Σαββάτου που ανησυχεί ότι θα ακυρωθεί.

«Η οικογένειά μου τηλεφωνεί, με θέλουν σπίτι για τα Χριστούγεννα, αλλά θέλουν και να είμαι ασφαλής», είπε η Σέροντ, της οποίας η βαλίτσα ήταν γεμάτη και έτοιμη. «Τα Χριστούγεννα αρχίζουν, ελλείψει καλύτερης λέξης, χάλια» είπε.

Αυτοκίνητα και πεζοί σε διασταύρωση δρόμων του Σικάγου, 22 Δεκεμβρίου 2022.(AP Photo/Charles Rex Arbogast)

Το κρύο οδήγησε επίσης σε υψηλή ζήτηση στα καταφύγια αστέγων, συμπεριλαμβανομένου του Ντιτρόιτ, όπου ορισμένα λειτουργούσαν την Πέμπτη. «Δεν στέλνουμε κανέναν πίσω σε αυτό το κρύο», είπε η Αϊσα Μόρελ Φέργκιουσον (Aisha Morrell-Ferguson), εκπρόσωπος του COTS, ενός καταφυγίου αποκλειστικά για οικογένειες, στο «Detroit News».

Στο διάσημο χιονισμένο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν μια «καταιγίδα που θα συμβεί μια φορά σε μια γενιά», λόγω του πυκνού χιονιού που προκαλείται από τη λίμνη, των ριπών ανέμου με ταχύτητα έως και 65 mph (105 km/h), της μηδενικής ορατότητας και της πιθανότητας εκτεταμένων διακοπών ρεύματος. Ο δήμαρχος Μπάιρον Μπράουν (Byron Brown) προέτρεψε τον κόσμο να μείνει σπίτι και το NHL ανέβαλε τον εντός έδρας αγώνα των Buffalo Sabres εναντίον της Tampa Bay Lightning.

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι ακυρώνει αρκετές δεκάδες προγραμματισμένα δρομολόγια τρένων στις μεσοδυτικές πολιτείες για την περίοδο των Χριστουγέννων, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων δρομολογίων στο Μίσιγκαν, στο Ιλινόις και στο Μιζούρι, όπως επίσης και στο σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.

Ο Μπράντον Μάτις, 24 ετών, περίμενε στο αεροδρόμιο «Λα Γκουάρντια» της Νέας Υόρκης για την πτήση του προς την Ατλάντα (Τζόρτζια), προκειμένου να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του. Η πτήση του ακυρώθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Προσπαθούμε να ψάξουμε με τα τηλέφωνά μας να βρούμε άλλα δρομολόγια. Ενδεχόμενα και να πάρουμε το λεωφορείο από εδώ προς την Ατλάντα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ταξιδεύουμε για 21 ώρες. Αυτό είναι πραγματικά άβολο. Αλλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε εκεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου