Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

ο «ρολόι της Αποκάλυψης» προειδοποιεί: «Πιο κοντά από ποτέ σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο»

  Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2022

Το «ρολόι της Αποκάλυψης» προειδοποιεί: «Πιο κοντά από ποτέ σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο» | tovima.gr

Η νέα χρονιά που ξημερώνει σε λίγες ημέρες έρχεται με τον πλανήτη μας πιο κοντά από ποτέ σε ένα πυρηνικό πόλεμο, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες που χειρίζονται το «ρολόι της Αποκάλυψης»

Πιο κοντά από ποτέ σε ένα πυρηνικό πόλεμο φαίνεται να βρίσκεται ο πλανήτης, όπως προειδοποιούν ειδικοί που χειρίζονται το λεγόμενο «ρολόι της Αποκάλυψης».

Όταν μπήκε το 2022, λίγοι θα περίμεναν ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα μιλούσε για πυρηνική καταστροφή, μετά τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι ο πλανήτης βρίσκεται «σε μία λεωφόρο προς την κλιματική κόλαση με το πόδι μας στο γκάζι».

Η κλιματική αλλαγή προκάλεσε το έτος που φεύγει σοβαρές πλημμύρες στο Πακιστάν, η Κίνα ίδρωσε κάτω από έναν άνευ προηγουμένου καύσωνα 70 ημερών και οι καλλιέργειες απέτυχαν να αποδώσου καρπούς στο Κέρας της Αφρικής. 

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση

Το Global Challenges Foundation, μια σουηδική ομάδα που αξιολογεί τους καταστροφικούς κινδύνους, προειδοποίησε σε ετήσια έκθεση ότι η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι η μεγαλύτερη από το 1945 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Η έκθεση προειδοποίησε ότι μια πλήρης ανταλλαγή πυρηνικών όπλων, εκτός από την πρόκληση τεράστιων απωλειών σε ζωές, θα προκαλούσε σύννεφα σκόνης που θα σκίαζαν τον ήλιο, μειώνοντας την ικανότητα παραγωγής τροφής και εγκαινιάζοντας «μια περίοδο χάους και βίας, που το μεγαλύτερο μέρος του επιζώντος παγκόσμιου πληθυσμού θα πέθαινε από την πείνα».

Ενώ ένα ρωσικό πυρηνικό χτύπημα πιθανότατα θα περιλαμβάνει μικρά «τακτικά» πυρηνικά, οι ειδικοί φοβούνται μια γρήγορη κλιμάκωση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντήσουν.

«Τότε βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», είπε ο Benedict, ανώτερος σύμβουλος του Bulletin of the Atomic Scientists, το οποίο τον Ιανουάριο θα αποκαλύψει την τελευταία του αξιολόγηση για το «ρολόι της Αποκάλυψης» που έχει οριστεί από το 2021 στα 100 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για μια έβδομη πυρηνική δοκιμή, ο Μπάιντεν έχει ουσιαστικά κηρύξει νεκρή μια συμφωνία για το αμφισβητούμενο πυρηνικό έργο του Ιράν και οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν παρέμειναν σε χαμηλό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου