Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Βόρεια Αμερική: Μέχρι στιγμής. Δώδεκα νεκροί, εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις πτήσεων

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2022

Περισσότερα από 100 καθημερινά ρεκόρ ψυχρής θερμοκρασίας αναμένεται να σπάσουν τις επόμενες ημέρες

Σχεδόν 200 εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάζονται από τη σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που έχει επιφέρει με τουλάχιστον 12 θανάτους ενόψει του Σαββατοκύριακου των εορτών.

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή. Η καταιγίδα εκτείνεται σε πάνω από 3.200 χλμ., από το Τέξας των ΗΠΑ έως το Κεμπέκ του Καναδά.

Σύμφωνα με το BBC, ο κυκλώνας-βόμβα, κατά τον οποίο η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει κατακόρυφα, έφερε συνθήκες χιονοθύελλας στις Μεγάλες Λίμνες στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.

Στον Καναδά, το Οντάριο και το Κεμπέκ δέχτηκαν το μεγαλύτερο βάρος της καταιγίδας από την Αρκτική, με διακοπές ρεύματος για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης χώρας ήταν υπό επαγρύπνηση για σφοδρό κρύο και χειμερινή καταιγίδα.

Κόκκινος συναγερμός

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο χάρτης της Παρασκευής απεικόνιζε έναν από τους μεγαλύτερους καιρικούς συναγερμούς μέχρι σήμερα.

Οι θερμοκρασίες στο Elk Park της Μοντάνα έπεσαν στους -45 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πόλη Χελ στο Μίσιγκαν έχει παγώσει στους -17 βαθμούς. «Κάνει πολύ κρύο εδώ, αλλά περνάμε μια κόλαση» λένε πολίτες στο BBC. Στη Νότια Ντακότα, ιθαγενείς της Αμερικής έκαψαν ρούχα για να ζεσταθούν αφού τελείωσαν τα καύσιμα.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονταν σε περιοχές της Πενσιλβάνια και του Μίσιγκαν. Το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης περίμενε τουλάχιστον 89 εκατοστά. Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν προειδοποίηση για χιονοθύελλα (περιοχή Βοστώνης), ανέφερε το NWS.

Παράκτιες πλημμύρες έχουν παρατηρηθεί στη Νέα Αγγλία (, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, κάτοικοι έκαναν πατινάζ σε παγωμένους δρόμους στο Σιάτλ και του Πόρτλαντ.

Καραμπόλα 50 οχημάτων

Ακόμα και οι συνήθως ηπιότερες καιρικά νότιες πολιτείες της Λουιζιάνα, της Αλαμπάμα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια βρέθηκαν ενώπιον συναγερμού για παγετό. Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα που σχετίζονται με την καταιγίδα ήταν από τροχαία δυστυχήματα, όπως μια καραμπόλα 50 οχημάτων στο Οχάιο, όπου δύο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους.

Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα επιδεινώθηκαν από την έλλειψη χειριστών εκχιονιστικών μηχανών, αφού οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές.

Χάος στα αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 5.600 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, καθώς οι επιβάτες έκαναν προσπάθεια να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τα Χριστούγεννα.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα σε όλη την αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Το NWS αναφέρει ότι περισσότερα από 100 καθημερινά ρεκόρ ψυχρής θερμοκρασίας αναμένεται να σπάσουν τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου