Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Μια αγγελία του Reuters έφερε την «έκρηξη» του Ερντογάν

  Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2022

Μια αγγελία του Reuters έφερε την «έκρηξη» του Ερντογάν | tovima.gr

Ο Φαχρετίν Αλτούν εξαπέλυσε πυρά κατά του Reuters, λέγοντας πως αυτά που αναφερει η αγγελία θα μπορούσε κανείς να τα βρει σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε μια αγγελία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για την πρόσληψη δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη.

Τούρκοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για στόχευση της χώρας και του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προκάλεσε την έντονη καταδίκη από τον διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν.

Στην αγγελία για τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του γραφείου στην Κωνσταντινούπολη που δημοσίευσε το Reuters στις αρχές του μήνα, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Δεκεμβρίου, το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες στην εξουσία του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική».

Αναφέρει ακόμα ότι αναζητεί «κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που να μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την υποστήριξη της υψηλών επιδόσεων ομάδας μας που καλύπτει μια κρίσιμη συγκυρία της διακυβέρνησης Ερντογάν – με τον εκτροχιασμένο πληθωρισμό και την υποτιμημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες».

«Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορα αναπτυσσόμενη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους», συνεχίζει η αγγελία.

Η αγγελία:

Η δυσαρέσκεια του Φαχρετίν Αλτούν

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν καταδίκασε το Σάββατο (24/12) την αγγελία, λέγοντας ότι το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων φαινόταν να «απομακρύνεται από τα γεγονότα».

«Το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί μια προκατειλημμένη προοπτική σχετικά με το τι συνέβη με τις ‘σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις’ στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο», έγραψε ο Αλτούν στο twitter, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τονίζοντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά «δεν ήταν δημοσιογραφία», ο Αλτούν είπε ότι ένα μέσο ενημέρωσης «πρέπει να ρωτήσει τους δημοσιογράφους επί τόπου για τα γεγονότα προτού αποφασίσει τι έχει συμβεί και το χρησιμοποιήσει ως κατευθυντήρια γραμμή για τις ειδήσεις».

Η αντίδραση του TRT World

Ως απάντηση στην αμφιλεγόμενη αγγελία του Reuters, ο τουρκικός αγγλόφωνος τηλεοπτικός σταθμός TRT World δημοσίευσε μια δική του αγγελία απασχόλησης για έναν ανταποκριτή με έδρα το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας παρόμοια διατύπωση και τόνο με αυτόν του Reuters.

εφιστώντας την προσοχή στην πολιτική αστάθεια και τα οικονομικά προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να κυβερνάται από έναν μονάρχη τον 21ο αιώνα, η αγγελία υπογραμμίζει την «αποτυχία διαδοχικών κυβερνήσεων να ανταποκριθούν σε προκλήσεις όπως η COVID-19, το Brexit και οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, που άφησαν τη Βρετανία σε πολιτική αναταραχή. Οι βραχύβιες κυβερνήσεις έθεσαν το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου εν αμφιβόλω, απομακρύνοντάς το από την Ευρώπη».

Οι πιθανοί υποψήφιοι και όσοι προσληφθούν για τη θέση εργασίας, έγραψε το TRT World, πρέπει επίσης «να παρέχουν υποστήριξη στην υψηλών επιδόσεων ομάδα μας, καθώς ξεκινούν την κάλυψη σημαντικών ζητημάτων όπως η επιδίωξη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και η απειλή που συνιστά για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο εκτροχιασμένος πληθωρισμός και η υποτιμημένη λίρα συνδυάζονται για να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την ασταθή πολιτική κατάσταση της Βρετανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου