Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Πόλεις θαμμένες κάτω από το χιόνι – Στέλνουν διασώστες να σώσουν… διασώστες

  Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2022

Δραματικές ώρες στις ΗΠΑ με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται μέρα με τη μέρα

ΗΠΑ: Πόλεις θαμμένες κάτω από το χιόνι – Στέλνουν διασώστες να σώσουν… διασώστες

Τη στιγμή που η Ευρώπη ζει τα πιο… καλοκαιρινά Χριστούγεννα της ιστορίας της, με θερμοκρασίες ρεκόρ, η Αμερική βιώνει μια ιστορική κακοκαιρία.

Η κλιματική αλλαγή, έχει φέρει τα πάνω κάτω με τις δύο ηπείρους να αντιμετωπίζουν τελείως αντίθετες καιρικές συνθήκες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, οι δύο ήπειροι, είχαν διαφορά 72 ολόκληρων βαθμών Κελσίου.

Από τη μία πλευρά Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό έχουν πολικές θερμοκρασίες, ενώ από την άλλη, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα έχουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Παγετός στις ΗΠΑ

Η χειμερινή καταιγίδα με παγωμένους ανέμους, που σαρώνει εδώ και ημέρες τις κεντρικές και τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να θερίζει ζωές, αφήνοντας επίσης δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ηλεκτρικό τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μονάχα στην κομητεία Έρι της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο στους 60.

Η χιονοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ είναι σπάνιας σφοδρότητας σύμφωνα με ειδικούς και οι εικόνες θυμίζουν σκηνές «αποκάλυψης».

«Σε ορισμένες περιοχές, το να είσαι σε εξωτερικό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά» ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) σε ένα δελτίο.

Η υπηρεσία συμβούλεψε οποιονδήποτε ταξιδεύει ή βγαίνει έξω να «προετοιμαστεί για υπερβολικό κρύο ντυμένος με πολλές στρώσεις, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος και να συσκευάσει χειμερινά κιτ ασφαλείας στα οχήματά σας».

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως από την κακοκαιρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά πααραμένουν χωρίς ρεύμα, με τις θερμοκρασίες να είναι «πολικές».

Η καταιγίδα έπληξε και τον Καναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις Αρχές. Επίσης περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

Η ευρύτερη περιοχή του Μπάφαλο, στην άκρη της λίμνης Έρι κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, επλήγη περισσότερο, με 127 εκατοστά χιονιού να καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο.

Στέλνουν διασώστες να σώσουν διασώστες

«Δεν ήταν τα Χριστούγεννα που θέλαμε», είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς, αξιωματούχος της κομητείας Ίρι, ο οποίος εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί στην κομητεία του.

Βίντεο έχουν αναρτηθεί και δείχνουν αυτοκίνητα να γλιστράνε στον πάγο, μη μπορώντας να σταματήσουν. Πολλοί οδηγοί επίσης είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, εδώ και μέρες. Οι διασώστες πήγαιναν χθες Δευτέρα από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο για να δουν «αν υπήρχαν μέσα πτώματα» είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς μιλώντας στο CNN.

Αν και η απαγόρευση οδήγησης έχει αρθεί σε ορισμένες κοινότητες, τα Μέσα περιγράφουν πως πολλές πόλεις είναι «αδιάβατες στις περισσότερες περιοχές» με εγκαταλελειμμένα οχήματα διάσπαρτα παντού. Ακόμη και οχήματα της πυροσβεστικής που στάλθηκαν για να βοηθήσουν έχουν κολλήσει στο χιόνι καθώς συνεργεία διάσωσης και εκατοντάδες οδηγοί εκχιονιστικών κλήθηκαν να συνδράμουν τα Χριστούγεννα και την επόμενη ημέρα.

«Χρειάστηκε να στείλουμε διασώστες να σώσουν τους διασώστες» επιβεβαίωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής στη Νέα Υόρκη.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου