Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Αλλαγές στο παρά πέντε

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2022

Αλλαγές στο παρά πέντε

Από τη στιγμή που στους εκλογικούς καταλόγους των ομογενών έχουν εγγραφεί περίπου 3.000 Ελληνες του εξωτερικού, είναι παράδοξο ένας τόσο μικρός αριθμός ψηφοφόρων να εκλέξει τρεις βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τι σκέφτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών; Να οριστεί ένα ελάχιστο όριο εγγεγραμμένων ώστε να επιτρέπεται η εκλογή βουλευτή. Απαιτείται βεβαίως ευρεία συναίνεση, αφού χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ ήδη διαφωνεί.

Ζευγαρώματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πολλά βήματα παρακάτω το πήγε ο Νίκος Μπίστης, φανατικός υπέρμαχος από την πρώτη στιγμή της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Και δεν ξέρω αν γνωρίζει κάτι παραπάνω, αφού είναι υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος. Προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη να αφήσει το υποδεκάμετρο των ίσων αποστάσεων και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για προγραμματική συνεργασία. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα ieidiseis, έφτιαξε ήδη τα ζευγάρια. Ξανθός – Παραστρατίδης για Υγεία, Τσακαλώτος – Χριστοδουλάκης για Οικονομία και Καλογήρου – Κοντιάδης για Δικαιοσύνη καλούνται να συζητήσουν επί της ουσίας τι είναι προοδευτικό και τι σοσιαλδημοκρατικό. Και για να μην τον πιάσουν οι «κακές γλώσσες» μέσα στο κόμμα, η «Ομπρέλα» όπως βλέπω έχει την τιμητική της…

Η επιστροφή

Τι γύρευε ο Σταύρος Παπασταύρου δίπλα στον πρωθυπουργό σε Xειμάρρα, Λιβαδειά και Δερβιτσάνη την προηγούμενη εβδομάδα; Πηγές από το Μαξίμου επικαλέστηκαν την παλαιότερη ιδιότητά του ως γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της ελληνικής μειονότητας. Φέρεται άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διατηρεί επικοινωνία με τον πρώην συμμαθητή του στο Κολλέγιο Αθηνών. Σχόλιο για το αν αυτό σημαίνει πως σύντομα θα δούμε κάποιο comeback με συγκεκριμένο ρόλο στην Ηρώδου Αττικού προτίμησαν να μην κάνουν.

Παπαρατσένκο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι γνωστός για το χιούμορ του. Η επιλογή του να ευχηθεί στο Luben για τα δέκα χρόνια ζωής του έχει γίνει viral σε όλα τα social media. Ο γραμματέας του ΚΚΕ με ένα πλατύ χαμόγελο βρήκε τον καλύτερο τρόπο να απευθυνθεί στο νεανικό κοινό κερδίζοντας χιλιάδες views. «Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο, να μη γίνετε ποτέ… Παπαρατσένκο», ανέφερε, θυμίζοντας το λάθος που είχε κάνει πέρυσι στη Βουλή αλλάζοντας το όνομα του ιστορικού Σεργκέι Ραντσένκο. Και το καλύτερο; Για μουσική υπόκρουση είχαν επιλέξει από τον Περισσό τον ύμνο της ΕΣΣΔ. Ασφαλώς κατέληξε με την αγαπημένη φράση του Luben, με την οποία κλείνει ο ιστότοπος όλα του τα βίντεο: «Αλλά… αυτοί είστε».

Λούλα και Τσίπρας

Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, να παραστεί στην επίσημη ορκωμοσία του στη Βραζιλία την 1η Ιανουαρίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου