Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Bloomberg: Οι πλουσιότεροι του πλανήτη έχασαν 1,4 τρισ.δολάρια το 2022

 Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2022 

Bloomberg: Οι πλουσιότεροι του πλανήτη έχασαν 1,4 τρισ.δολάρια το 2022 | tovima.gr

Το 2022 είναι μια χρονιά που η πλειοψηφία των κροίσων θέλουν να ξεχάσουν

Το 2022 για τη συντριπτική πλειοψηφία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ήταν μια χρονιά που θέλουν να ξεχάσουν.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που χάθηκαν, αν και ήταν τρομακτικά σε μέγεθος – σχεδόν 1,4 τρισ. δολάρια εξαφανίστηκαν μόνο από τις περιουσίες των πλουσιότερων 500 ανθρώπων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionnaires Index.

Ο Έλον Μασκ είναι ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς. Είναι σήμερα κατά 138 δισ. δολάρια πιο «φτωχός» από ό,τι την 1η Ιανουαρίου εν πολλοίς εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο απέκτησε και αποφάσισε να διοικήσει το Twitter, γεννώντας αμφιβολίες για το εάν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις άλλες εταιρείες του: Tesla και Space X.

Μόλις 4 άτομα, ο Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος, ο Τσανπενγκ Ζάο και ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ έχασαν αθροιστικά 392 δισ. δολάρια από τον πλούτο τους. Υπήρξαν πάντως και κάποιες μικρές εξαιρέσεις

Ωστόσο, η χρονιά δεν επιφύλασσε μόνο δυσάρεστα για την τάξη των δισεκατομμυριούχων.

Ο Ινδός Γκουαντάμ Αντάνι ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ στον δείκτη πλούτου του Bloomberg, ενώ μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, όπως οι Kοχ και οι Μαρς, αύξησαν επίσης στην περιουσία τους.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες

Οι πλουσιότεροι «ολιγάρχες» της Ρωσίας έχασαν αθροιστικά 46,6 δισ. δολάρια στις 24 Φεβρουαρίου – την ημέρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για εισβολή στην Ουκρανία. Μέσα στο 2022 έχασαν επιπλέον 47 δισ. δολάρια, ενώ αναγκάστηκαν να αποχωριστούν σούπερ γιοτ και ιδιωτικά τζετ.

Ο Sam Bankman Fried

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε έναν από τους κορυφαίους αρνητικούς πρωταγωνιστές της χρονιάς, τον ιδρυτή της FTX Sam Bankman Fried.

Ο 30χρονος είδε την περιουσία 16 δισ. δολαρίων να μηδενίζεται σχεδόν σε μία εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι στο απόγειο της επιτυχίας του είχε δει τον πλούτο του να φτάνει έως και τα 26 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου