Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ ο Κ. Φλώρος – Τον Ιανουάριο οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ ο Κ. Φλώρος – Τον Ιανουάριο οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις | tovima.gr

Μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε με την ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου εκφράζει η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανανεώσει τη θητεία του κ. Φλώρου για έναν ακόμη χρόνο, αν και η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν ασχολήθηκε εκτενώς με τις κρίσεις στο στράτευμα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αλλά τις παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πιθανότατα μετά τις γιορτές σε νέα συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2023.

Στο επίκεντρο λόγω υποκλοπών

Στις κρίσεις αυτές θα ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ θα αλλάξουν δύο αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλώρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα λόγω των υποκλοπών, καθώς τα δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και μάλιστα το θέμα αυτό, της παρακολούθησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, με αποκορύφωμα τη σχεδόν «επεισοδιακή» κοινοβουλευτική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή στη συζήτηση για το σχετικό με τις υποκλοπές νομοσχέδιο (διαδικασίες άρσης απορρήτου, αλλαγές στην ΕΥΠ κλπ).

Εξοπλισμός και προσφυγικό

Κατά τα λοιπά στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε με την ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και με ζητήματα διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε Έβρο και Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της σημερινής συζήτησης στο ΚΥΣΕΑ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ελήφθη απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού και οι σχετικές αποφάσεις παραπέμπονται για το 2023. Υπό συζήτηση επίσης είναι και η απόκτηση ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων Spike.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου