Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Στα 18 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό – Οι εργαζόμενοι δικαιούνται μέρισμα

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μήνυμα Μητσοτάκη ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δικαιούνται μέρισμα καθώς τα έσοδα το 2022 ανήλθαν στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δικαιούνται μέρισμα από την «μεγάλη επιστροφή» του τουρισμού καθώς τα έσοδα το 2022 ανήλθαν στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Πυροδότης ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλη επιτυχία σημειώνοντας ότι οι αφίξεις το 2022 αναμένεται να φτάσουν το 88% του αριθμού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έχει επιτευχθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον τουρισμό «πυροδότη ανάπτυξης» καθώς από τα 15 δισ. που είχε προϋπολογίσει για το 2022 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 δισ. εσοδα. Αυτοί οι πόροι κατευθύνονται στην κοινωνία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εκτενείς αναφορές στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις τουριστικές επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι περίπου 3 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε τουριστικές επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες. Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού σημειώνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

«Φέτος Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες δεν ήρθαν, ένας πόλεμος προκαλεί αναταραχή και παρά ταύτα ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε και έκανε αυτή τη μεγάλη επιστροφή. Κινείται κανείς σήμερα στην Αθήνα και βλέπει επισκέπτες ακόμα και αυτή την περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας κατάκτηση την επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Προς σεζόν 12 μηνών

«Είναι πια μια κατάκτηση. Δεν έτυχε, πέτυχε. Η Ελλάδα ως προορισμός για όλο τον χρόνο. Οδεύουμε προς μια σεζόν 12 μηνών και έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές τουριστικά παρθένες» είπε και πρόσθεσε:

«Αυτή η σεζόν των 12 μηνών πρέπει να αφορά και τους συμπολίτες μας.  Το προγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει και το 2023, περιμένουμε κλήρωση ίσως και νωρίτερα από το τέλος του Ιανουαρίου. Να μην δείξουμε κανένα σημάδι εφησυχασμού. Πρώτο στοίχημα οι υποδομές, έχουν δρομολογηθεί έργα σε 26 δημοφιλείς προορισμούς».

Δικαιούνται μέρισμα

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους εργοδότες του τουρισμού να μην διστάσουν να δώσουν έξτρα μπόνους στους εργαζόμενους του κλάδου.

«Πρώτη επαφή του επισκέπτη στην χώρα μας είναι το χαμόγελο του υπαλλήλου που θα τον υποδεχθεί. Γι αυτό σας συγχαίρω για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας… Να μην διστάζουν οι εργοδότες του κλάδου μετά από μια τόσο καλή χρονιά να δώσουν έξτρα μπόνους στους εργαζόμενους. Διακούνται μέρισμα από αυτήν την επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου