Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

H Fed δεν «ικανοποίησε» τη Wall Street

 Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021

Με απώλειες έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Πτωτικά κινήθηκε η αμερικανική κεφαλαιαγορά την Τετάρτη, σε μια ούτως ή άλλως νευρική συνεδρίαση.

Λίγο μετά την κυκλοφορία των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αυξήθηκαν, αλλά γρήγορα διέγραψαν αυτά τα κέρδη, επιστρέφοντας στα χαμηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης.

Ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 1,07% στις 4.400,27 μονάδες, ο Dow Jones κατά 1,08% στις 34.960,69 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 14.525,91 μονάδες με απώλειες 0,89%

Τα πρακτικά της συνεδρίασης κατέδειξαν τη διαφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με το κατά πόσον η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική βοηθά την αγορά εργασίας.

Ανέδειξαν επίσης, ότι παρατηρείται ανησυχία αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην οικονομία, και ειδικότερα στην απασχόληση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σε μια τελευταία ένδειξη ότι το αυξημένο κόστος κατασκευής και οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να περιορίζουν την αγορά κατοικίας στις αρχές του τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, οι αρχικές κατοικίες μειώθηκαν κατά 7,0% σε 1,534 εκατ. ακίνητα, από 1,6 εκατ. ακίνητα τον Ιούνιο.

Μία ημέρα πριν, προηγήθηκε έκθεση της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Σπιτιών, η οποία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ οικοδόμων μονοκατοικιών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών τον Αύγουστο λόγω του υψηλότερου κόστους υλικών και των τιμών των κατοικιών, οι οποίες μειώνουν τη ζήτηση για σπίτια.

Το κόστος κατασκευής παραμένει ένα θέμα, παρόλο που τα συμβόλαια μελλοντικής ξυλείας έχουν υποχωρήσει από το ιστορικό υψηλό του Μαΐου, με τη σύμβαση για παράδοση τον Νοέμβριο να διαπραγματεύεται αρκετά χαμηλότερα. Οι ελλείψεις γης και εργατικού δυναμικού συνεχίζονται.

Μετά την ανακοίνωση της Fed επίσης, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου αναφοράς μειώθηκε στο 1,273%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου