Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ- Εισβολή Καπιτώλιο: Δεν θα διωχθεί ποινικά ο αστυνομικός που σκότωσε διαδηλώτρια

  Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αντίδραση του αστυνομικού ήταν «νόμιμη και εντός της πολιτικής» του Σώματος.

Η Αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε σήμερα ότι από την εσωτερική έρευνα που διενήργησε δεν διαπιστώθηκε να διέπραξε καμία αξιόποινη πράξη ο αστυνομικός που πυροβόλησε την Άσλι Μπάμπιτ, μια ένθερμη υποστηρίκτρια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ η οποία σκοτώθηκε κατά την εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο του Κογκρέσου, στις 6 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αντίδραση του αστυνομικού ήταν «νόμιμη και εντός της πολιτικής» του Σώματος.

Ο αστυνομικός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, δεν θα διωχθεί πειθαρχικά.

Η Μπάμπιτ, 35 ετών, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε ενστερνιστεί ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πίστευε επίσης τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Τραμπ έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020 λόγω εκλογικής απάτης.

«Οι ενέργειες του αξιωματικού σε αυτήν την υπόθεση ενδέχεται να έσωσαν τα μέλη (του Κογκρέσου) και το προσωπικό από σοβαρούς τραυματισμούς και πιθανό θάνατο από ένα μεγάλο πλήθος ταραξιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 570 άνθρωποι διώκονται ποινικά για την επίθεση αυτή που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου