Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Θρίλερ με το ταξίδι της Χάρις στο Βιετνάμ - Υποψίες για «σύνδρομο Αβάνας»

  Τετάρτη, 25 Αυγούστου, 2021


Η επίσκεψη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Ανόι καθυστέρησε για τρεις ώρες λόγω ενός «υγειονομικού συμβάντος».

EVELYN HOCKSTEIN VIA REUTERS
H αντιπρόεδορς των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις αναχωρεί από την Σιγκαπούρη για το Βιετνάμ 24,8, 2021. REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool

Το ταξίδι της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις στο Ανόι του Βιετνάμ καθυστέρησε κατά τρεις ώρες λόγω ενός «υγειονομικού συμβάντος» που πιθανόν σχετίζεται με το μυστηριώδες σύνδρομο της Αβάνας.

Η Χάρις έφτασε στην πρωτεύουσα της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας μετά από καθυστέρηση τριών ωρών από την Σιγκαπούρη. Σε μια ασυνήθιστη δήλωση, η αμερικανική πρεσβεία στο Βιετνάμ αιτιολόγησε την καθυστέρηση «εξαιτίας ενός πρόσφατου ασυνήθιστου περιστατικού υγείας».

Η έκφραση «ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό» συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το «Σύνδρομο της Αβάνας», μιας μυστηριώδους ασθένειας που έπληξε Αμερικανούς διπλωμάτες και όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Το «Σύνδρομο της Αβάνας» παρουσιάζει συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία, ημικρανίες και προβλήματα μνήμης. Ονομάστηκε έτσι επειδή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από Αμερικανούς αξιωματούχους που εδρεύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα το 2016.

«Κατόπιν σχολαστικής εξέτασης (της κατάστασης) ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι της αντιπροέδρου», πρόσθεσε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου