Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ο τυφώνας Άιντα απειλεί την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου

Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2021

Έκτακτα μέτρα από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού


Περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ έχει διακοπεί στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο τυφώνας Άιντα απειλεί την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Αυγούστου η Άιντα αναβαθμίστηκε από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα κατηγορίας 1, με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων να προβλέπει ότι θα ενισχυθεί σε μια μεγάλη καταιγίδα κατηγορίας 4 πριν φτάσει στην ξηρά στις 29 Αυγούστου ή στις 30 Αυγούστου κατά μήκος της ακτογραμμής της Λουιζιάνα – και πιθανότατα ακριβώς δυτικά της Νέας Ορλεάνης.

Όπως ανακοινώθηκε η παραγωγή του 58,5% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ή 1,065 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, έχει ήδη διακοπεί, καθώς και το 48,8% της παραγωγής φυσικού αερίου.

Η Άιντα είναι ο πρώτος μεγάλος τυφώνας του 2021 που θα επηρεάσει σημαντικά τις επιχειρήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και διύλισης.

Η ταχύτητα του ανέμου θα παίξει σημαντικό ρόλο στο θα πληγούν τα κέντρα διύλισης της περιοχής, δήλωσε ο Rick Joswick, επικεφαλής αναλυτής στην S&P Global Platts Analytics.

Ο Rick Joswick είπε ότι αν ο τυφώνας φθάσει με ανέμους 120 μίλια / ώρα, τότε οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές. Οι τυφώνες της κατηγορίας 4 έχουν ανέμους με ταχύτητα τουλάχιστον 131 μίλια / ώρα.

Τα πληρώματα εκκενώθηκαν από 89 πλατφόρμες παραγωγής, ή το 15,89% των 560 επανδρωμένων πλατφορμών των ΗΠΑ στον Κόλπο.

Η BP δήλωσε στις 27 Αυγούστου ότι συνέχισε να μειώνει την παραγωγή και να εκκενώνει τα πληρώματα από τις τέσσερις πλατφόρμες των ΗΠΑ στον Κόλπο.

Η Shell έκλεισε την παραγωγή και εκκένωσε τα περιουσιακά στοιχεία της Ursa, Mars, Olympus και Appomattox και έκλεισε στις εγκαταστάσεις Auger και Enchilada/Salsa, ενώ μετεγκατέστησε το Strits Turritella FPSO.

Η Chevron διέκοψε την παραγωγή από τις πλατφόρμες που λειτουργούσε στον Κόλπο του Μεξικού.

Τα 17 διυλιστήρια της Λουιζιάνα έχουν συνολική χωρητικότητα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% της συνολικής διυλιστικής ικανότητας της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεί.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο η Cheniere Energy και η Freeport LNG δεν αποκάλυψαν κανένα άμεσο σχέδιο για περιορισμό των επιχειρήσεων πριν από την καταιγίδα.

Η Cameron LNG εξέδωσε μια δήλωση που ανέφερε ότι ενεργοποιεί το σχέδιο ετοιμότητας για τυφώνες και θα εκτιμήσει εάν θα μειώσει την δραστηριότητά τη .

Η Cleco, μια μεγάλη εταιρεία κοινής ωφέλειας που εξυπηρετεί τη Λουιζιάνα, δήλωσε ότι εξασφάλισε τη βοήθεια επιπλέον 1.100 εργαζομένων για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των υπηρεσιών που μπορεί να διαταράξει η καταιγίδα.

16 χρόνια μετά την Κατρίνα

Η Λουιζιάνα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Άιντα, που αναμένεται να φτάσει εκεί την Κυριακή, καθώς πλησιάζει η 16η επέτειος από ένα από τα πιο βίαια καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή: τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα που σκότωσε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους.

Ο τυφώνας Άιντα μπορεί στην πορεία του να ανέβει από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης κυκλώνων (NHC). Ενδεχομένως φτάνοντας εκεί να εξελιχθεί σε «ένα μεγάλο τυφώνα» και «εξαιρετικά επικίνδυνο», που μπορεί να φέρει ανέμους άνω των 200 χλμ / ώρα, προειδοποίησε το NHC.

Ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την Παρασκευή την κήρυξη τής Λουιζιάνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να παρασχεθεί «ομοσπονδιακή βοήθεια» στις προσπάθειες ετοιμότητας, με εθελοντικές και υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης που εκδίδονται σε ορισμένες τοποθεσίες. «Ο Πρόεδρος θα παρακολουθεί στενά αυτήν την κατάσταση και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου