Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν διορίζουν υπουργό Aμυνας… πρώην κρατούμενο του Γκουαντάναμο

  Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021


Ο μουλάς Αμπντούλ Καγιούμ Ζακίρ, ο οποίος γεννήθηκε το 1973, αποφυλακίστηκε από το περιβόητο στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους το 2007

Έναν πρώην κρατούμενο του Γκουαντάμο διόρισαν οι Ταλιμπάν ως υπηρεσιακό υπουργό Αμυνας του Αφγανιστάν, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο λόγος -σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera- για τον μουλά Αμπντούλ Καγιούμ Ζακίρ.

Ποιος είναι

Ο μουλάς Αμπντούλ Καγιούμ Ζακίρ, ο οποίος γεννήθηκε το 1973, αποφυλακίστηκε από το περιβόητο στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους το 2007.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στο Αφγανιστάν το 2001.

Ο Ζακίρ λέγεται ότι αφέθηκε ελεύθερος αφού εγγυήθηκε στους αμερικανούς αξιωματούχους ότι δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, με την απελευθέρωσή του, εκτιμάται ότι διηύθυνε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χελμάντ, πριν αναλάβει τη θέση του γενικού στρατιωτικού διοικητή των Ταλιμπάν.

Ο Ζακίρ θεωρείται «προσωπικός φίλος» του Ισμαήλ Κάανι -επικεφαλής της δύναμης ελίτ αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με την αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Alarby, ο Ζακίρ ήταν επικεφαλής της αποστολής που εισήλθε στο προεδρικό μέγαρο, στην Καμπούλ, μετά την κατάρρευση της επίσημης κυβέρνησης.

Ο Ζακίρ φέρεται, επίσης, να ήταν αντίθετος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου