Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε το πλαίσιο κοινωνικών δαπανών ύψους $3,5 τρισ.

  Πέμπτη, 26 Αυγούστου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες, Τρίτη, το διευρυμένο πλαίσιο κοινωνικών δαπανών των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του προϋπολογισμού, ολοκληρώνοντας μία σειρά σκληρών διαπραγματεύσεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τερματίζοντας μία πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου του σώματος Νάνσι Πελόσι και μιας ομάδας κεντρώων Δημοκρατικών κατά την τελευταία εβδομάδα, σχολιάζει το POLITICO.

Οι κεντρώοι απείλησαν να ανατρέψουν την ατζέντα εσωτερικών ζητημάτων που προωθεί ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η ψηφοφορία αυτή ανοίγει τον δρόμο για τους Δημοκρατικούς ώστε να επιδιώξουν ένα πακέτο κοινωνικών δαπανών μαζικού χαρακτήρα, το οποίο θα μπορούσε να ψηφιστεί από τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου (Βουλή των Αντιπροσώπων, Γερουσία) χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων.

Παράλληλα, προσδιορίζει την 27η Σεπτεμβρίου για τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το διακομματικό νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών που ψήφισε η Γερουσία.

Ολοι οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένων και περίπου δώδεκα μετριοπαθών που απείλησαν να καταψηφίσουν το πλαίσιο δαπανών που προωθείται με κομματική πειθαρχία, ψήφισαν τελικά θετικά, επιδεικνύοντας την ενότητα του κόμματος, την οποία επεδίωξε η ηγεσία μετά τις αψιμαχίες μεταξύ των διαφορετικών τάσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η συμφωνία μεταξύ της Πελόσι και της ομάδας των κεντρώων υπό τον βουλευτή Τζος Γκοτχάιμερ επιτεύχθηκε μετά από αρκετές ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων το βράδυ της Δευτέρας.

Η Πελόσι περιέγραψε τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού σε μία ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στη διάρκεια της ψηφοφορίας, προχωρώντας ακόμη περισσότερο και ευχαριστώντας τον Γκοτχάιμερ και την ομάδα του «για την ενθουσιώδη υποστήριξή τους στο νομοσχέδιο των υποδομών».

«Δεσμεύομαι για την ψήφιση του διακομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου», δήλωσε η Πελόσι.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου