Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά του ISIS στο Αφγανιστάν

 Σάββατο, 28 Αυγούστου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Πεζοναύτες των ΗΠΑ συνεισφέρουν στη φυγή Αφγανών από το Αεροδρόμιο της Καμπούλ Hamid Karzai, 24 Αυγούστου, 2021.(Staff Sgt. Victor Mancilla/U.S. Marine Corps via AP) 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες μια αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι. 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Δεν διευκρίνισε αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

"Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων", ανέφερε μια ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπ. Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ είχε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με τον Αμερικανό υπουργό να ευχαριστεί την Τουρκία για τη υποστήριξη που παρέχει στην αποστολή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, «ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να ευχαριστήσει την Τουρκία για τη μακρά και σημαντική υποστήριξή της στην αποστολή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή σχετικά με τυχόν μελλοντικές ρυθμίσεις στο αεροδρόμιο. Ο υπουργός (Λόιντ Όστιν) ευχαρίστησε τον υπουργό Ακάρ για τα συλλυπητήριά του για τους Αμερικανούς στρατιώτες που χάθηκαν στη χθεσινή επίθεση στην Καμπούλ. Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη διαρκή αμυντική σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας όπως αποδείχθηκε πρόσφατα από την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο Αφγανιστάν»

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου