Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ο Αφγανός υπουργός που έγινε μεταφορέας με ποδήλατο στη Γερμανία

 Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2021

”Ελπίζω και άλλοι πολιτικοί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, να εργάζονται με τον λαό αντί να κρύβονται”.

Ο Σαγέντ Σαζάντ εργάζεται ως μεταφορέας στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία.

Ο Σάγεντ Σαντάτ ήταν υπουργός Επικοινωνιών στην αφγανική κυβέρνηση προτού εγκατασταθεί στη Γερμανία τον περασμένο Δεκέμβριο ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πλέον εργάζεται ως μεταφορέας στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία. 

Ο ίδιος λέει ότι ορισμένοι στην πατρίδα του σχολίασαν αρνητικά την απόφασή του να κάνει μια τέτοια δουλειά έχοντας υπηρετήσει στην κυβέρνηση επί δύο χρόνια μέχρι το 2018. Αλλά για εκείνον σήμερα, η δουλειά είναι δουλειά.

″Δεν αισθάνομαι για κανένα λόγο ντροπή”, λέει ο 49χρονος ακουμπισμένος στο ποδήλατό του και φορώντας την πορτοκαλί στολή του. Είχε εγκαταλείψει την αφγανική κυβέρνηση λόγω διαφωνιών με μέλη του κύκλου του προέδρου. ”Ελπίζω και άλλοι πολιτικοί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, να εργάζονται με τον λαό αντί να κρύβονται”.

HANNIBAL HANSCHKE VIA REUTERS

Συγγενείς και φίλοι του θέλουν και εκείνοι να φύγουν ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μια πτήση όπως και χιλιάδες άλλοι στην Καμπούλ που περιμένουν το ίδιο.

Με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στον ορίζοντα ο αριθμός των Aφγανών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε από την αρχή του χρόνου κατά περισσότερο από 130%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες.

Παρόλο που έχε και βρετανικό διαβατήριο και επομένως θα μπορούσε να επιλέξει να μετακομίσει στη Βρετανία, όπου είχε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του, μετακόμισε στη Γερμανία στα τέλη του 2020, αρπάζοντας την τελευταία του ευκαιρία να το κάνει πριν κλείσει αυτός ο δρόμος με την έξοδο της Βρετανίας από η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επέλεξε τη Γερμανία ελπίζοντας ότι θα είχε καλύτερο οικονομικό μέλλον και μακροπρόθεσμα μια καριέρα στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Αλλά ακόμη και με το βιογραφικό του, ο Σαντάτ έκανε αγώνα για να βρει μια δουλειά στη Γερμανία η οποία θα ταίριαζε στην επαγγελματική εμπειρία του.

Με πτυχία στις τηλεπικοινωνίες και στην τεχνολογία πληροφοριών, ήλπιζε ότι θα βρει μια δουλειά σε έναν σχετικό χώρο. Αλλά καθώς δεν μιλούσε καθόλου γερμανικά, είχε πολύ λίγες πιθανότητες.

″Η γλώσσα είναι το σημαντικότερο”, λέει ο Σαντάτ.

HANNIBAL HANSCHKE VIA REUTERS

Καθημερινά κάνει τέσσερις ώρες μάθημα γερμανικών σε σχολή εκμάθησης γλωσσών προτού ξεκινήσει την εξάωρη απογευματινή του βάρδια παραδίδοντας γεύματα για την εταιρεία Lieferando, όπου ξεκίνησε να εργάζεται αυτό το καλοκαίρι.

″Οι πρώτες ημέρες ήταν συναρπαστικές, αλλά δύσκολες. Όσο περισσότερο κυκλοφορείς και όσο περισσότερο βλέπεις ανθρώπους, τόσο περισσότερο μαθαίνεις”, καταλήγει ο Σαντάτ αναφερόμενος στην πρόκληση της εκμάθησης ποδηλάτου μέσα στην κίνηση της πόλης.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου