Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

  Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο νέος υπουργός Υγείας έστειλε ισχυρό μήνυμα στους αντιεμβολιαστές καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Εγώ που έχω περάσει πολύ χρόνο μέσα στη ΜΕΘ και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, στέκομαι στο πλάι όλων των οικογενειών που έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο προεδρικό Μέγαρο. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, πριν ξεκινήσει η τελετή,  βρέθηκε η παραίτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας πριν καλά καλά αναλάβει μετά τη σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, την Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει –μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του- ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και τον συντονισμό θα έχει ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Παπαγεωργίου. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη και ανέφερε ότι τελικά απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

«Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του».

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο» το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση.

«Τορπίλισε έτσι  και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Μήνυμα Πλεύρη

Ο νέος υπουργός Υγείας έστειλε ισχυρό μήνυμα στους αντιεμβολιαστές καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Εγώ που έχω περάσει πολύ χρόνο μέσα στη ΜΕΘ και ξέρω πόσο δύσκλολο είναι, στέκομαι στο πλάι όλων των οικογενειών που έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. 

Από την πλευρά της, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε αγχωμένη για την ανάληψη των νεών της καθηκόντων, ωστόσο χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως γιατρός του νοσοκομείου Σωτηρία είχε άριστη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε ότι έμαθε το πρωί ότι αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο τονίζοντας ότι αναγνωρίζει όλες τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει και θα τις δει όλες μια προς μια ώστε να δώσει λύσει όπου χρειάζεται. 

Αντίστοιχα, ο νέος υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο υφυπουργος Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά στη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου