Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Συναγερμός στη Λουιζιάνα λόγω του μεγαλύτερου τυφώνα από το 1850

 Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Ο τυφώνας Aϊντα θα πλήξει τις ΗΠΑ ακριβώς 16 χρόνια μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Συναγερμός σήμανε στην πολιτεία της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα Αϊντα. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Εντουαρντς προειοδοποιεί τους πολίτες να λάβουν σοβαρότατα υπόψη τους την απειλή καθώς σύμφωνα με τους μετεωρόλογους θα είναι ”ιστορικών διαστάσεων”.   

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή στη Λουιζιάνα, καθώς η καταιγίδα ενισχύθηκε την Κυριακή σε «ισχυρό τυφώνα», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες στις ΗΠΑ (NHC).

″Θα είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έπληξαν ποτέ τη Λουιζιάνα από τη δεκαετία του 1850 τουλάχιστον”, τόνισε ο κυβερνήτης. 

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Benjamin Schott, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ΑΪντα ”θα είναι μια θύελλα που θα αλλάξει τη ζωή όσων δεν είναι προετοιμασμένοι για εκείνη”.

Η Αϊντα αναμένεται να φτάσει στην ξηρά την Κυριακή - ακριβώς 16 χρόνια αφότου ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τις ακτές του Κόλπου το 2005. Η Κατρίνα έφτασε στη νοτιοανατολική ακτή της Φλόριντα πριν ενισχυθεί από τα θερμά νερά του Κόλπου του Μεξικού, και στη συνέχεια προκαλέσει τεράστια καταστροφή στη Λουιζιάνα και ξανά στο Μισισιπή. Ο τυφώνας Κατρίνα προκάλεσε τον θάνατο 1.800 ατόμων και ζημιές ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως και τότε, ο τυφώνας θα διασχίσει τη Νέα Ορλεάνη. Αναμένεται να φτάσει στην ξηρά ως καταιγίδα ”κατηγορίας 4″ με κατεύθυνση βορειοδυτικά πριν στραφεί ανατολικά πάνω από τον Μισισιπή και βόρεια προς τη Δυτική Βιρτζίνια. Η Κατρίνα έφτασε στο έδαφος ως καταιγίδα ”κατηγορίας 3″.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Μπελ Έντουαρτς δήλωσε χθες, ότι οι άνεμοι του τυφώνα Άιντα θα είναι ισχυροί και θα πλήξουν μία περιοχή 482 χιλιομέτρων

Ο Έντουαρντς προειδοποίησε για ισχυρή πιθανότητα πλημμυρών: ”Δεν χρειάζονται πολλές ώρες βροχής με τον ρυθμό για τον οποίο μιλούσαν πριν οι μετεωρολόγοι, για αυτά τα ποτάμια να πλημμυρίσουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου