Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Axel Springer – Eξαγοράζει το Politico προς 1 δισ. δολ.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Πληροφορίες ανεβάζουν το τίμημα στο 1 δισ. δολάρια

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αποκτήσει τον ιστότοπο ψηφιακών μέσων Politico.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν μια τιμή για τη συμφωνία, αλλά το CNBC μεταδίδει ότι το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

H Axel Springer υπέγραψε συμφωνία με τον Robert Allbritton για την εξαγορά της αμερικανικής ειδησεογραφικής εταιρείας POLITICO και της ιστοσελίδας ειδήσεων Protocol, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής, η Axel Springer θα αγοράσει επίσης το υπόλοιπο 50 τοις εκατό της POLITICO Europe, η οποία σήμερα λειτουργεί ως κοινοπραξία.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Axel Springer, το POLITICO ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με τις τεκμηριωμένες αναλύσεις του καθώς και μια μοναδική ματιά στα παρασκήνια της πολιτικής στην Ουάσινγκτον, τις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Επιπλέον, η νέα προσθήκη επιφέρει σημαντική αύξηση χρηστών. Η Axel Springer εκπροσωπείται ήδη στην αγορά των ΗΠΑ με τα ειδησεογραφικά site INSIDER και Morning Brew.

Από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία πριν από 15 χρόνια, το POLITICO εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς παρόχους ειδήσεων παγκοσμίως και πρωταγωνιστής για επιτυχημένες καινοτομίες στα μέσα ενημέρωσης στον 21ο αιώνα. Σήμερα, περισσότεροι από 500 δημοσιογράφοι στο POLITICO και το Protocol, που ιδρύθηκε το 2020, συμβάλλουν καθοριστικά στην κάλυψη των πιο πιεστικών ζητημάτων της παγκόσμιας πολιτικής από τα ΜΜΕ. Το μοντέλο έκδοσης εξασφαλίζει σταθερή ανάπτυξη και σταθερά κέρδη με προσοδοφόρες εταιρικές συνδρομές πελατών και διαφημιστικά έσοδα. Βασίζεται σε μια δοκιμασμένη στρατηγική που προσφέρει επίσης πολλά υποσχόμενη δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση .

Η Axel Springer και η POLITICO διαχειρίζονται την κοινή επιχείρηση POLITICO Europe από το 2014, στην οποία και οι δύο εταίροι κατείχαν μέχρι σήμερα ο καθένας το 50 % των μετοχών. Η έκδοση, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, έχει γίνει απαραίτητη πηγή πληροφοριών στην ΕΕ. Η εταιρεία έχει αυξήσει σταθερά το μέγεθος της συντακτικής της ομάδας καθώς και τις πωλήσεις της και είναι κερδοφόρα από το 2019.

Mathias Döpfner, Διευθύνων Σύμβουλος της Axel Springer SE: «Με μια εξαιρετική ομάδα, το POLITICO έχει φέρει επανάσταση στην ψηφιακή πολιτική δημοσιογραφία και έχει θέσει νέα πρότυπα – ένας πραγματικός πρωταγωνιστής. Θεωρούμε τιμή και ιδιαίτερη ευθύνη να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος αυτής της πρώτης κατηγορίας εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η αντικειμενική ποιοτική δημοσιογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ σήμερα. Εμείς και το POLITICO ενώνουμε τη δέσμευσή μας για δημοσιογραφική ανεξαρτησία και αμερόληπτο ρεπορτάζ. Αυτό ακριβώς θα αποτελέσει τη βάση για επιταχυνόμενη ανάπτυξη και μελλοντική αμοιβαία επιτυχία ».

Robert L. Allbritton, ιδρυτής και εκδότης του POLITICO and Protocol: «Η ίδρυση και η οικοδόμηση του POLITICO ήταν η περιπέτεια της ζωής μου. Μετά από 15 χρόνια, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το ορόσημο – και ελπίζω ότι όλοι στο POLITICO αισθάνονται το ίδιο. Αυτό που δημιουργήσαμε μαζί είναι αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό και διαρκές από όλα τα πειράματα με νεοσύστατες εκδοτικές προσπάθειες  στην πρόσφατη ιστορία. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια, με πράξεις αντί για πλήρεις υποσχέσεις πετύχαμε αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν πολλοί ανταγωνιστές: να δημιουργήσουμε μια δημοσιογραφικά εξαιρετική και σταθερά κερδοφόρα δημοσίευση».

Ο Robert Allbritton παραμένει ο εκδότης του POLITICO και του Protocol. Οι ομάδες δημοσίευσης και σύνταξης της POLITICO στις ΗΠΑ, POLITICO Europe και Protocol θα συνεχίσουν το έργο τους και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις ξεχωριστά από τις άλλες μάρκες Axel Springer με έδρα τις ΗΠΑ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν εμπιστευτικούς τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς. Η συναλλαγή έχει προγραμματιστεί να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται στις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου