Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός

 Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021.

Με τέρματα των Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου, κατάφεραν οι Πειραιώτες να προκριθούν, χωρίς να εντυπωσιάσουν ωστόσο. Μάλιστα, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως για σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, πλέον περιμένουν να μάθουν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι«» ήθελαν να περιμένουν τους γηπεδούχους και να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση, έχοντας και με το μέρος τους το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Οσο βέβαια ο χρόνος πέρναγε τα πράγματα αντιστράφηκαν, κυρίως λόγω της ποιότητας των Πειραιωτών που κατάφεραν και πήραν την κατοχή της μπάλας. Αυτό όμως δεν επηρέασε τους Σλοβάκους που έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 15’, όταν έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Εντί να νικάει στο σπρίντ τον Σισέ, να μπαίνει στην περιοχή, από πλάγια θέση και να πλασάρει, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Βατσλίκ που είχε κλείσει καλά την εστία του.

Στο  26’ η αριθμητική ισορροπία θα γύρει υπέρ της ελληνικής ομάδας, μιας και ο Ντε Μάρκο θα κάνει ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα, σηκώνοντας το πόδι και χτυπώντας τον Μαντί Καμαρά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα και την Σλόβαν να συνεχίζει την αναμέτρηση με 10 παίκτες. Η πρώτη καλή φάση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 31’ όταν ο Ρέαμπτσιουκ γύρισε και ο Βαλμπουενά σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά όμως οι πρωταθλητές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να... κλειδώσουν την πρόκριση. Ο Βαλμπουενά έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, με τον Ελ Αραμπί να κερδίζει στον αέρα τον αμυντικό των Σλοβάκων και με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν. Μάλιστα στο 42’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Οι παίκτες του Βάις βγήκαν στην κόντρα, με τον Ζέρμιχαλ να παίρνει την πάσα από τον Βάις και να βγάζει παράλληλη πάσα και τον Εντί να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στο δίχτυα του Βατσλίκ. Οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να έχουν... γυρίσει τον αγώνα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν σε γύρισμα του Γκριν, ο Εντί πάλι σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και πέρασε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 54’ όταν ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε γρήγορα ένα κερδισμένο φάουλ, με πάσα στον Ονιεκούρου που έκανε πολύ ωραίο πλασέ κάνοντας το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Βαλμπουενά έκανε πολύ ωραία πάσα στον Ελ Αραμπί, που βγήκε απέναντι από τον Τόβαν, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Αυτό όμως που δεν έκαναν οι παίκτες του Μαρτίνς έγινε από τη Σλόβαν στο 62’. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ, με τον Μπόσικοφ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Γκριν να εκτελεί τον Βάτσλικ με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι κάνοντας το 2-2.

Μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων η αναμέτρηση έγινε πιο γρήγορη, με τους Πειραιώτες, όμως να συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρουν τους χώρους για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Στο 80’ οι πρωταθλητές βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ρόνι Λόπες, όμως στην προσπάθειά του να φέρει την μπάλα στο αριστερό για να σουτάρει ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων μπλόκαρε την μπάλα. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό, με το τελικό 2-2 να είναι αυτός που παίρνει το εισιτήριο για την φάση των ομίλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72’ Κούντε), Μ. Καμαρά (36’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (60’ Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (72’ Χασάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου