Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Έβγαλε ψεκαστήρι που έλεγε ότι είχε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

  Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Χαμός στην εκκλησία.

Μεγάλη ένταση επικράτησε προχθές (29.08) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ένα ψεκαστήρι και υποστήριζε ότι έχει μέσα το φάρμακο για τον κορωνοϊό με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο να φωνάζει δυνατά «ντροπή».

Αρχικά είχε μιλήσει ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας αναφέρει το flamis.gr.

Και ενώ μιλούσε για τον Άγιο Ιωάννη, προς το τέλος, έβγαλε από την τσέπη του το γνωστό ψεκαστήρι με τον Αγιασμό. «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό» υποστήριξε. Προφανώς τα πολιτικά πρόσωπα που στέκονταν στην πρώτη σειρά απέναντι από το Ιερό τα έχασαν. Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος αντέδρασε άμεσα. Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε.

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου