Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανδρέας Κατσανιώτης – Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

   Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Τι γνωρίζει ο κ. Κατσανιώτης από την Ελληνική

Ομογένεια;  Από ότι φαίνεται, ΤΙΠΟΤΑ

Ανδρέας Κατσανιώτης – Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό | tovima.gr

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του, τις επαφές με κοινότητες και φορείς της Ομογένειας.

Δεν αποκλείεται δε να διαχειριστεί την εφαρμογή του νόμου για την ψήφο των αποδήμων, που ψηφίστηκε από την Βουλή, όταν ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ποιος είναι

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, γεννήθηκε  στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάπα Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι επικοινωνιολόγος, Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Εύη Σταυριανάκη.

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές ως βουλευτής στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκε πρώτος, για να εκπροσωπήσει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Το 1999 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening.

Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet SA, ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM SA στην ίδια θέση. Το 2004 διετέλεσε αρχικά Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ στην εταιρία EONE SA, ενώ αργότερα διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος. Στην συνέχεια ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.

Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά το πέρας αυτής του της θητείας, δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP.

Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο διεθνή Τύπο.

Παράλληλα ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας. Το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας φέρνοντάς τον στη 2η θέση με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά.

Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η ενασχόληση του όμως με τα κοινά ξεκίνησε απο τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίοδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου