Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

H ΔΕΗ ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης στην Εύβοια.

  Τετάρτη, 25 Αυγούστου, 2021

Γιατί “καίγεται” η ΔΕΗ;

Μήπως για να βάλουν ανεμογεννήτριες και ηλιακά πάρκα για να δίνουν τσάμπα ρεύμα στους Γερμανούς;

Η επιχείρηση θα χορηγήσει 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές

Tη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, αναλαμβάνει η ΔΕΗ, οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα, 24 Αυγούστου, οι κ.κ. Σκρέκας και Στάσσης συμφώνησαν η ΔΕΗ να υποστηρίξει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση θα χορηγήσει ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές. Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης και θα πιστοποιηθούν από το υπάρχον μόνιμο αλλά και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων αυξημένων αναγκών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη. Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Με τον καινοτόμο θεσμό του «αναδόχου αναδάσωσης» θέλουμε να ενισχύσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να μεγιστοποιήσουμε την ανθεκτικότητά του απέναντι στην κλιματική κρίση που αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: «Για τη ΔΕΗ η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης έχει μπει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τα επόμενα χρόνια. Με γνώμονα την πολυετή δράση και εμπειρία στην αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αναλαμβάνουμε να στηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές και τις τοπικές οικονομίες μέσω των τοπικών Δασικών Συνεταιρισμών, που γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα από όλους μας. Η ΔΕΗ θα συνδράμει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής, με δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και πάνω από όλα με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου